Kuşadası'nda kalp krizi geçiren şahsın götürüldüğü hastanede sıraya sokulduğu ve başka hastaneye kaldırılırken hayatını kaybettiği iddia edilirken, hasta yakınları sorumlular hakkında şuç duyurusunda bulundu.
Edinilen bilgiye göre, 9 Ağustos Cumartesi günü saat 11.00 sıralarında kalp spazmı geçiren Recai Özdikici (61), acil olarak yakınları tarafından Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne götürüldü. İddiaya göre, hasta yakınları giriş işlemlerini yaptırırken, kalp krizi geçiren Özdikici nöbetçi doktora şikayetlerini anlattı. Nöbetçi görevliler ise, "Hasta yoğunluğu var, numaranızı alıp sıraya girin ve bekleyin" diye karşılık verdi. Sıra beklerken durumu daha kötüleşen Özdikici, yakınları tarafından Özel Kuşadası
Hastanesi'ne götürüldü. Burada çekilen EKG sonrası evine gönderilen hasta, yarım saat sonra tekrar kalp krizi geçirdi ve tekrar hastaneye götürülürken yolda hayatını kaybetti.

 
9 Ağustos Cumartesi günü saat 11.00'de Devlet Hastanesi'ne ilk gittiklerinde Acil Servis'in çok kalabalık olduğunu anlatan Recai Özdikici'nin oğlu Halil Özdikici ve damadı Ulus Kılınçlı, derhal giriş işlemlerini yaptırdıklarını ve sıraya sokulan hastaya müdahale yapılmadığını iddia etti. Olayda hayatını kaybeden Recai Özdikici'nin oğlu ve damadı, "Müdahale edilmesi için yaklaşık yarım saat bekledik, hastamızın durumu daha da kötüleştiğinden sıra beklememek için Kuşadası Özel Hastanesi'ne gittik. Saat
11.45 sularında oradaydık ve 11.58'de hastamızın EKG'si çekildi. Çekilen EKG'de tarih ve saati bulunuyor. Sonra çeşitli ilaçlar yazan doktor bizi eve yolladı. Daha sonra hastamız tekrar fenalaştı, yeniden Özel Hastane'ye götürmek için yola çıktık, ama yetiştiremedik. Yolda hayatını kaybetti"
dedi.
Ortada ihmal olduğunu öne süren hasta yakınları, "Bu sadece bizi ilgilendiren bir olay değildir. Bugün bizim başımıza gelen, yarın başkasının başına gelebilir. Yaşananlarla ilgili olarak gerekli yerlere şikayette bulunacağız. Yetkililerin bunu ihbar kabul etmesini istiyoruz" dedi.


Acil Servis'te hiçbir hastanın bekletilmesinin mümkün olmadığını kaydeden Kuşadası Devlet Hastanesi Başhekimi Tayfun Vural, "Acil Servis'e başvuran birine sıra numarası verilmesi söz konusu değil. Verilen sadece kayıt numarasıdır, müracaat numarasıdır. Bu da sedye ile bile gelse tüm hastalara verilir. Ancak, kalp krizi geçiren bir hastaya neden acil müdahale yapılmadığı konusunda ve iddialarla ilgili araştırma yapıyoruz. Konu tarafımıza iletildi ve gerekli araştırmaya başladık" dedi. (iha)