Kredi notu ne kadar yüksekse, kredi alma ihtimali de o kadar yüksektir. Peki kredi notu sıfırsa ne yapmalı? Hangikredi.com tarafından hazırlanan bu yazıda kredi notu sıfır olanların nasıl kredi notu oluşturabileceği anlatılıyor.

KREDİ NOTU NEDİR?

Kredi puanı KKB yani Kredi Kayıt Bürosu tarafından oluşturulan bir puandır. Kredi puanı oluşurken sizin bankalarla olan tüm ilişkiniz incelenir ve notunuz buna göre şekillenir. Önceki borçlarınız, ödeme alışkanlıklarınız, fatura ödemeleriniz, kullandığınız kredi kartları vb. kredi notunuzun yükselmesini ya da düşmesini etkileyen en önemli unsurlar.

KREDİ NOTU SIFIRSA…

Kredi notunun düşük olması kredi onayı alamamanın sebeplerinden biri. Sebeplerden bir diğeri ise kredi notunun henüz oluşmamış olması. Bu durumda kredi notunuz sıfırdır. Kredi notunun oluşmadığı durumlar şunlardır:

- Başvuru yaptığınız güne kadar bankalarla herhangi bir iş yapmamış olmak,

- Hiç kredi kartı kullanmamış olmak,

- Hiç kredi çekmemiş olmak,

Böyle bir durumda bireysel kredi ürünlerinin herhangi birinden faydalanmak istediğinizde bankalar sizin ödeme alışkanlıklarınızı bilmediğinden ve bu konuyla ilgili bir öngörüde bulunmadıklarından kredi vermeye yanaşmaz.

KREDİ NOTU SIFIRSA NE YAPMALI?

Kredi notunuz sıfırsa ve kredi çekmek istiyorsanız öncelikle kredi notunuzun oluşmasını sağlamak için düşük limitli bir kredi kartı edinebilirsiniz. Düşük limitli kredi kartınızla harcama yaptığınızda ve her ay borcunuzu tamamen ödediğinizde kredi notunuz oluşmaya başlar. Borçlarınızı aksatmadan ödemeniz ve kredi limitinizin yarısından daha azını kullanmanız halinde yüksek bir kredi notu elde edebilirsiniz. Kredi notunuz sıfırken düşük limitli kredi kartını maaş bankanızdan talep edebilirsiniz.

Kredi notu oluşturmak için kullanabileceğiniz bir diğer yöntem mevduat hesabı. Herhangi bir bankadan mevduat hesabı açtırarak bu hesaba düzenli para giriş çıkışı yapın. Alışverişlerinizi ve otomatik fatura ödemelerinizi bu hesap aracılığı ile yapabilirsiniz. Bu hesaptaki düzenli para giriş çıkışı kredi notunuzun oluşmasını sağlayacaktır.