Kredi kartı kullanıcılarına ‘kart aidatı’ müjdesi verilirken bankalar aidat inadından vazgeçmiyor.

O.T. Şikayet Portalı Şikayetvar’a gönderdiği şikayetinde müşterisi olduğu bankanın sıfır limitli kredi kartına kart aidatı yansıtmasını eleştirdi.

BANKADAN GELEN ŞOK MESAJ

Bankanın kart limitini sıfırladıktan sonra müşterisi olduğu bankaya sinirlenen O.T. bankaya olan tüm borcunu fazlasıyla ödedi ama bankayla olan sorunu bitmedi. Şikayetçi banka ile yaşadığı sorunu şöyle dile getirdi:

“Yıllardır müşterisi olduğum banka bana öyle bir oyun oynadı ki. Yaklaşık 2 yıl önce normal ödeme yapmama rağmen ödeme düzensiz diye bir anda kart limitimi 0 TL ye düşürdüler. Bende umursamayarak normal borcum ne ise ödedim ve 22 TL alacaklı duruma getirerek kart kullanımına 2 yıl önce son verdim. Borcum yok diye düşünürken bankadan gelen mesaj beni şok etti. Bankaya 32 TL borcum olduğu belirtilen mesajda bana 55 TL kart aidatı yansıtıldığı ifade ediliyordu. Bankanın müşteri hizmetlerine durumu aynen dediğim şekilde izah ettim . Bana kart aidatı sözleşmenizde var yasaldır ödeyeceksiniz cevabını verdi ve beni dinlememekte ısrar etti. Sonra ben sert konuşmaya başlayınca bana direk size dava acarız dedi. Şimdi soruyorum 2 yıl önce borcu bitmiş, 2 yıldır kartta 1 TL kullanım limiti açılmayan bir kredi kartına nasıl kart kullanım ücreti isterler ve beni tehdit ederler. Kartımı neden 2 yıldır kapatın dememe rağmen kapatamıyorum?”

TÜKETİCİLER EN FAZLA KART AİDTINDAN ŞİKAYETÇİ

Buna göre; Yeni Tüketici Yasası Tasarısı bankaların kredi arktı aidatı dahil 31 kalemde aldığı ücretlerin iptali için düzenlemeler getirirken bankalar kart aidatı konusunda ısrarından vazgeçmiyor. Bankalar aldıkları ücretlerle sundukları ürün ve hizmetler karşılığında yapılan yatırım harcama maliyetlerini ve masraflarını karşıladıklarını ifade ederken tüketiciler Şikayet Portalı Şikayetvar’a gönderdikleri şikayetlerde banka kategorisinde en fazla kredi kart aidatı, hesap işletim ücreti ve bankaların kestiği komisyonları şikayet etti. Tüketiciler gönderdikleri şikayetlerde bankaların aldığı bu ücretlerin kaldırılması ya da azaltılmasını istiyor.