Isparta'da bu yıl 96 öğrencinin kayıt yaptıracağı Süleyman Demirel Fen Lisesi'nde 2009- 2010 eğitim öğretim dönemi öncesi velilerden alınacak bağışlar için kredi kartı uygulaması başlatıldı. Okul Müdürü Lokman Kaplan, Okul Aile Birliği adına açılan hesap üzerinden bağışta bulunmak isteyen velilere kredi kartıyla taksit yapılabildiğini söyledi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yasaklanan `kayıt parası'nın zaten alınmadığını belirten Kaplan, "Okul Aile Birliğimiz, nakit veremeyecek durumda olan velilerimize kolaylık olsun diye böyle bir uygulama başlattı. Kesinlikle bir zorunluluk yok. Bankadaki hesaba bu bağışlar kredi kartından yatırılabiliyor. Ayrıca taksit de yapılıyor" diye konuştu.

Okul Aile Birliği Başkanı Şefika Özdemir de, kredi kartı uygulamasının sadece bağışlar için kullanıldığını kesinlikle kayıtlarla ilgili bir durum olmadığını belirtti. Özdemir, "Kimseden zorla bağış alınmıyor. Bağış yapmak isteyen velilerimiz için böyle bir kolaylık sağladık. Devletten yeterli ödenek sağlanamadığı için bu bağışları öğrencilerin projeleri için kullanıyoruz. Ayrıca 2 hizmetli çalıştırıyoruz ekstradan. Onların maaşını karşılıyoruz" diye konuştu.

Uygulamadan habersiz olduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz konuyu araştıracağını söyledi. Okullarda kayıt parası alınmadığını ancak bağış sisteminin çalıştığını söyleyen Yılmaz, "Okulun çarklarının dönmesi için herkes gücü nispetinde bağış yapabilir. Bağışı Okul Aile Birliği alır. İnsanlar bağışa zorlanmadıkça sorun yok. Ayrıca benim bu konudan haberim yoktu. Artık öğrendim, konuyu araştıracağım" dedi.

"BİZCE SORUN YOK"

Türk Eğitim Sen Isparta Şube Başkanı Ali Balaban ise bağış parası almanın sakıncası olmadığını söyledi. Bağışın zorunlu olmadıkça, rıza dahilinde yapıldığı sürece normal olduğunu anlatan Balaban, "Ancak bu bağışlar zorunlu olarak alınıyorsa işte bu yanlış. İnsanlar gönüllü veriyorsa biz buna bir şey diyemeyiz" dedi.
Vatan