Türk futbolunun efsane isimlerinden Avrupa gol kralı Tanju Çolak, kendi adını verdiği futbol akademisini Milli Eğitim'den ihaleyle 49 yıllığına kiralanan İzmir Altay Ticaret Lisesi bahçesinde 7 dönümlük arazi üzerine kuruyor. Tanju Çolak, “Yeni Tanjular ve krallar, altın ayakkabılar buradan yetişecek” dedi.

Tanju Çolak, aktif futbolculuk yaşantısı sonrası da spordan kopmadı. Kral şimdi de İzmir'de kendi adını verdiği, 7 dönümlük bir arazi üzerinde tesisin temellerini atıyor. Önümüzdeki kasım ayında kompleksin açılışı gerçekleşecek ve hizmet vermeye başlayacak. Tesiste 55'e 80 nizami futbol sahası ve akşamları üçe bölünecek ve aynı anda üç takımın gece maçı yapacağı bir alan yaratılıyor. 6-14 yaş seviyesi sporcuların eğitiminin verileceği tesis 1 milyon TL'ye mal olacak.

Yaklaşık 1500 minik sporcu, futbolun temel kurallarını öğrenecek. İzmir Bornova Altay Ticaret Meslek Lisesi'nin bahçesine kurulacak olan tesiste 12 soyunma odası, 1 buhar odası, 1 sauna, masör odası, eğitim salonu ve yazın özel gün ve kutlamalar için de binanın en üst katı çok amaçlı salon olarak hizmet verecek.


ÜNLÜLER DERS VERECEK
Büyük bir futbol okulu anlayışında hizmet verecek olan tesislerde Pro Lisanslı antrenörler görev yapacak. Tanju Çolak'ın bir dönem birlikte futbol oynadığı ünlü isimlerden Rıdvan Dilmen, Hakan Ünsal, Sergen Yalçın, Gökhan Keskin, Uğur Tütüneker de haftanın belli günlerinde yeni yıldız adaylarına futbolu anlatacak, görsel ve uygulamalı dersler verecek. "Tanju Çolak Futbol Akademisi'nin Türkiye'nin başka illerinde de markalaşmış bir şekilde ilerleyen günlerde yayılmayı hedeflediği belirtildi. Kısa süre sonra Bornova'nın ardından İzmir Gaziemir'de de bu okulun yeni bir şubesi açılması hazırlığı olduğu bildirildi.


Tüm dünyada milyonlarca 16 yaş altındaki gencin futbolla yatıp, futbolla kalktığına dikkat çeken Tanju Çolak, “Bu gençlerin rüyalarını bir gün bir yıldız futbolcu olmak süslüyor. Bu gerçekten yola çıkarak Tanju Çolak Futbol Akademi tüm bu futbol aşığı gençler için 2009 yılı itibariyle "Tanju Çolak Futbol Akademi' projesini geliştirdik ve gençlerin hizmetine sunduk. "Tanju Çolak Futbol Akademi', 16 yaş altı çocukların aktif olarak katıldığı, öncelikle arkadaşlığı hedefleyen, eğlenceli aktiviteler, etkinlikler, gösteriler, farklı servisler ve ürünleri bir araya getiren bir projedir. İyi bir birey, iyi bir vatandaş ve iyi bir futbolcu olmayı öğretir. Futbolun eğlenmeden öğrenilmeyeceğini gösterir. Bütün çocukların oyuna katılmasına fırsat verir. Futbol geliştirme programı, kısa vadeli sonuçlardan daha çok uzun vadeli sonuçlara odaklıdır. Futbol geliştirme programı cinsel ayrımcılık yapmaz, kız erkek herkes katılabilir. Asıl olan çocuğun fiziksel ve ruhsal gelişimidir. Dünyanın gelişmiş ülkelerinin antrenman modellerini ve uygulamalarını öğretmeye odaklıdır” dedi.


UZMANLAR İŞ BAŞINDA
Futbol Akademisi'nin Türkiye'de örnek bir tesis olacağını söyleyen Tanju Çolak, “Katılımcı çocuklara sağlıklı beslenme kuralları ve spora etkisini anlatacağız. Konusunda uzman sporcu ve hekimler tarafından toplantılar düzenlenip, sağlıklı yaşamın yol haritası çizilecek. Her ay Türk futboluna damgasını vurmuş ünlü futbolcuların katılımı ile daha eğlenceli ve görsel şölenler düzenleyeceğiz. Ünlü oyuncuların sohbet toplantıları ve antrenman etkinliklerine teknik ve taktiksel tecrübelerinin aktarımı yanında, yurt içinde ve dışında kamplar düzenleyerek, sporla iç içe keyifli tatil programları sunacağız. Geleceğin yetenekli oyuncularının futbol yaşamlarında yol haritasını belirleyip aynı zamanda da menajerlik imkanından da faydalanılmasını sağlayacağız” diye konuştu.


Bu proje ile büyük bir sorumluluk aldıklarına da değinen Tanju Çolak, “Tanju Çolak Futbol Akademisi, futbol eğitim kamplarının açılmasıyla ilgili sözleşme imzalanması hedeflerimiz arasında olacak. Vizyonumuz ve misyonumuz doğrultusunda, bulunduğumuz yerlerde, süresi içerisinde kampı en iyi şekilde tamamlamak için gereken ne varsa yapılacak. Konusunda bilgili, akademimizin prensip ve talimatlarını bilen antrenörleri, açılacak kamplarda, yeterli sayıda görevlendirmek; Görevli olan antrenörlerin tüm giderlerini karşılamakta hizmetlerimiz arasında yer alacak. Süresi boyunca kampı ve eğitimleri denetleyerek, iletişim ve gerekli koordinasyonu sağlayarak, bu çalışmaya katkı düzeyini arttıracağız” dedi.


TESİSLER

6500 metrekare açık alan
1200 metrekare kapalı alan
800 metrekare yemeklerin verilebileceği açık teras
12 kücük 2 büyük soyunma odası
Çok amaçlı spor salonu
Kafeterya
Sauna
Buhar Banyosu
Masaj odaları
Spor Mağazası

DHA