Güney Afrika'nın Svaziland Krallığı Adalet Bakanı, Kral'ın güzellik kraliçesi olan 12'inci eşiyle zina yaparken basıldı. Öfkeli Kral, güzellik kraliçesi eşinin yatağının altındaki gizli bölümde yakayı ele veren bakanın görevine son verdi.

Svaziland'ın çok eşli diktatör kralı 3.Mswati'nin güzellik kraliçesi seçilen 12'inci eşi 22 yaşındaki Nothando Dube, Adalet Bakanı Ndumiso Mamba ile zina halinde basıldı.

Başbakan Sibusiso Dlamini, Adalet Bakanı Mamba'nın, başkanlık ve milletvekilliğinden istifa ettiğini açıkladı. 42 yaşındaki 14 eşli Kral 3.Mswati,saraydaki skandalın ayyuka çıkması üzerine yerel basına yasak getirdi.

SARAYDAN KAÇARAK SEVGİLİSİYLE BULUŞUYORDU

Kraliçe Dube ile Adalet Bakanı Mamba arasındaki ilişki, haftalar öncesinden ülke gündemini meşgul ediyordu.İddialara göre güzel 2 çocuk annesi Kraliçe Dube, her gece saraydan gizlice kaçıyor ve sevgilisiyle buluşuyordu.

Geçtiğimiz gün başkent Mbabane'deki Royal Villas adlı lüks otele baskın düzenleyen polis, Kraliçe Dube ile sevgilisi Mamba'yı suç üstü yakaladı.

YATAĞIN ALTINA SAKLANDI

Polisin kapıyı açmaya çalıştığı sırada paniğe kapılan Adalet Bakanı Mamba,yatağın altındaki gizli bölüme saklandı.Ancak polisin yaptığı aramada yakayı ele verdi.

ÖMÜR BOYU ANA KRALİÇE'NİN GÖZETİMİNDE OLACAK

Kralın eşiyle zina yaparken suç üstü yakalanan Bakan Mamba'nın, bu davranışından dolayı 1 yıl hapis cezasına çarptırılabilceği ve Kraliçe Dube'nin ise ömrünün geri kalan bölümünü Ana Kraliçe'nin gözetimi altında geçireceği kaydedildi.