TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, CHP ile AKP arasında Kral Abdullah gerginliğine sahne oldu. CHP"li Gürol Ergin, “Sevda Tepesi"ni Kral Abdullah"a sattınız. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de ayağına kadar gitti" deyince AKP"li Muzaffer Baştopçu, “Edepli konuşun. Sezlerine dikkat edeceksin" diye çıkıştı.
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu"nda Bayındırlık Bakanlığı bütçesi görüşmelerinde söz alan CHP Muğla Milletvekili Gürol Ergin, İstanbul"daki Sevda Tepesi arazisini gündeme getirdi. Ergin, “Sevda Tepesi"ni Suudi Arabistan Kralı Abdullah"a sattınız. Zaten Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de O"nun ayağına kadar gitti görüştü" dedi. Ergin, Abdullah Gül"ün Krala gitmesinin saygısızlık olduğunu ifade etti.
Bunun üzerine sesini yükselterek müdahale eden AKP Kocaeli Milletvekili Muzaffer Baştopçu, “Size yakışmıyor. Edepli konuşun" dedi. Ergin, “Bana edepsiz diyemezsiniz. Bana edepsiz diyecek adamın kendisinin edepli olması lazım" yanıtını verince Baştopçu, “Sen kiminle ilgili konuştuğunu biliyor musun? Türkiye Cumhuriyeti"nin Cumhurbaşkanı hakkında konuşuyorsun. Sözlerine dikkat edeceksin"dedi.
Tartışma tarafların konuyu kapatması ile sona erdi.

(ANKA)