Kopya iddialarının ardından iptal edilen ve bugün yeniden yapılan KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı, Aydın"da sorunsuz bir şekilde tamamlandı.
Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) düzenlenen sınav, Türkiye'de 81 il merkezinde ve KKTC'de Lefkoşa'da yapıldı. Toplam 931 binadaki 12 bin 647 salonda gerçekleştirilen sınava öğretmen adayı 294 bin 909 kişi katıldı. Sınavda emniyet görevlileri hariç 40 bin 800 ÖSYM görevlisi çalıştı.
Sınavda adaylara 120 soru soruldu ve 150 dakika süre verilecek. İptal edilen KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı'nda 100 ve üstünde doğru yanıt vererek yüksek puan alan adaylar, daha önce sınava girdikleri illerden farklı illerde sınava katıldı. ÖSYM, bu sınavda olağanüstü güvenlik önlemleri aldı.
Adaylar, sınav binalarına alınırken üstleri polisler tarafından elle ve detektörle arandı. Adayların saatlerinden yüzüklerine, kolyelerinden tokalarına her türlü aksesuarları çıkartırılarak, yanlarında hiçbir eşyayla sınav binalarına girmelerine izin verilmedi. Başörtülü adaylar da üstleri detektörle aranarak, sınav salonlarına alındı.
Adayların yanlarında hiçbir araç-gereç getirmelerine izin vermeyen ÖSYM; sınav salonlarında adayların kullanması için içinde kalem, silgi, kalemtıraş, şeker, su ve peçete bulunan paketler dağıttı.