2018 yılının son KPSS sınavı 9 Aralık'ta gerçekeleşecek. Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT) için nefesler tutulurken en önemli belge olan sınav giriş belgesi için heyecan dorukta... Sınav giriş yerlerini öğrenmek isteyen vatandaşlar özellikle ÖSYM'nin sitesini kontrol ederken internette aramalarını sıklaştırdı. Peki, KPSS DHBT sınav giriş belgeleri ne zaman açıklanır?

KPSS DHBT SINAV GİRİŞ BELGESİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KPSS DHBT sınav giriş belgeleri hakkında ÖSYM'nin geçmiş olduğu bir duyuru henüz yok. Adaylar, sınava az bir süre kala aramaları sıklaştırmış vaziyette... KPSS sınav giriş belgelerinin 2016 yılında olduğu gibi yine sınava 10 gün kala açıklanması bekleniyor. Gözler bu nedenle yarına çevrilmi durumda... 2018 KPSS DHBT Sonuçları ise 4 Ocak 2019 tarihinde açıklanacak.

ADAYLAR HANGİ KONULARDAN SORUMLU TUTULACAK

Testte yer alan ilk 20 soru (DHBT-1) temel din bilgisi konularından oluşacak ve tüm öğrenim düzeyleri için ortak olacak. Bu testte, "İslam İnanç Esasları, İslam İbadet Esasları, Kur'an Bilgisi (Kur'an tarihi, tecvid, Kur'an-ı anlama ve meal bilgisi), Siyer, İslam Ahlakı" konu başlıklarından sorular yer alacak.

İkinci 20 soru (DHBT-2) adayların öğrenim düzeyine göre farklılık gösterecek. Bu sorular, lisans düzeyinde sınava katılacaklar için ilahiyat fakültesi müfredatını, ön lisans düzeyinde sınava katılacaklar için ilahiyat ön lisans programı müfredatını, ortaöğretim düzeyinde sınava katılacaklar için imam hatip okulları müfredatını içeren sorulardan oluşacak. Test "Tefsir, Fıkıh, Hadis, Akaid ve Kelam, İslam Tarihi, Dinler ve Mezhepler Tarihi, Dini Hitabet" konu başlıklarından oluşacak.