Kamu Personel Seçme Sınavı'nın (KPSS) ardından memur adayları aralık ayında terciklerini yapmışlar sonuçlar aynı ay içerisinde açıklanmıştı. Şimdi memur adayları için yeni bir tercih süreci başladı. KPSS-2019/3 Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı Tapu Ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün sözleşmeli pozisyonlarına yerleştirme yapmak için adaylardan tercih alınacak. Bu mühim gelişme sonrası memur adayları şimdi tercih tarihlerini, başvuruların nasl yapılacağını sorguluyor.

ÖSYM'DEN YAPILAN AÇIKLAMA:

"Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün sözleşmeli personel pozisyonlarına 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrasına göre istihdam edilmek üzere yerleştirme yapılacaktır. Adaylar tercihlerini, 18-24 Ocak 2019 tarihleri arasında internet yoluyla ÖSYM'ye gönderebileceklerdir. İnternetten tercih gönderme işlemleri, 24 Ocak 2019 tarihinde saat 23.59'da sona erecektir.

Adaylar, tercihlerini Ek'te yer alan KPSS-2019/3 Tercih Kılavuzunda yer alan kurallara göre, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden saat 15.45'ten itibaren T.C. kimlik numaraları ve aday şifrelerini kullanarak yapacaklardır. Adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri önem arz etmektedir."

Kamu Personel Seçme Sınavı KPSS-2019/3 Tercih Kılavuzu için Tıklayınız

TERCİHLERİN YAPILMASI İÇİN GENEL BİLGİLER

Tercihlerin geçerli olabilmesi için tercihlerin ÖSYM'ye internetle gönderildiği gün itibarıyla ilgili lisans, önlisans programından mezun olunması zorunludur. Tercihlerin internetle ÖSYM'ye gönderildiği gün itibarıyla mezun durumda bulunmayan adayların, yerleştirilmeleri yapılmış olsa bile, göreve başlama işlemleri yapılmayacaktır.

Adayların sözleşmeli pozisyonlara yerleştirme işlemlerine alınabilmeleri için tercihlerin kurallara uygun olarak yapılması ve yapılan tercihlerin geçerli olması zorunludur.

TERCİHLERİN YAPILMASI İLE İLGİLİ İŞLEMLER

Adaylar tercihlerini, 18-24 Ocak 2019 tarihleri arasında internet yoluyla ÖSYM'ye gönderebileceklerdir. İnternetten tercih gönderme işlemleri, 24 Ocak 2019 tarihinde saat 23.59'da sona erecektir. Bu süre uzatılmayacaktır.

Bu kılavuzda, sözleşmeli pozisyonlar ön lisans ve lisans düzeyi ayrı olmak üzere Tablo-1, Tablo-2"de gösterilmiştir. Sözleşmeli pozisyonlarda çalışacakların ücretleri Döner Sermaye bütçesinden karşılanacaktır.

Tercihlerinizi yaparken, sözleşmeli pozisyonlar için "Aranan Nitelikleri" gösteren sütunlardaki koşulları dikkatle incelemeniz ve size uyup uymadığını belirlemeniz son derece önemlidir. Tercihler belirlenmeden önce sistemde kayıtlı mezun olunan program bilgisi mezun olunan program tablolarından kontrol edilmelidir.

Bir sözleşmeli pozisyon için mezun olunan program koşulu birden fazla ise bunlardan birinin karşılanması yeterlidir. Ayrıca, bu kılavuzdaki ilgili kurumlar tarafından düzenlenen "Açıklamalar ve Uyarılar" ile "Başvuru Genel ve Özel Şartları" bölümlerini mutlaka okumanız ve tercihlerinizi yaparken bu uyarı ve şartları da göz önünde tutmanız gerekir.

KPSS BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ