Kılıçdaroğlu, Kayseri'deki rüşvet ve yolsuzluk iddialarının peşini bırakmıyor. 'İpi çektik, arkası gelecek' diyen CHP lideri, Cumhurbaşkanı Gül'e de 'bildiklerini açıkla' çağrısı yaptı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bütçe görüşmelerinde gündeme getirdiği Kayseri'deki yolsuzluk iddialarıyla ilgili 'İpi çektik, arkası gelecek' dedi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de bildiklerini açıklamasını isteyen Klıçdaroğlu, 'Bence sakıncası yok' diye konuştu. İstanbul'da katıldığı 11. Marka Konferansı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

- (Cumhurbaşkanı Gül'ün iddialarla ilgili 'Konuşursam taraf olurum, kendimi tutuyorum' sözlerine) Sayın Cumhurbaşkanı bildiğini açıklayabilir. Bence hiçbir sakıncası yok.

- İçişleri Bakanı sadece hakarete varan söylemler dile getirdi. Sayın Bakan vicdanına sordu mu? Biz belge gizlemişiz. O gizlediğimizi söylediği belge bir gün önce basın mensuplarına dağıtıldı. Bir İçişleri Bakanı'nın bundan haberi yoksa o koltuktan ayrılsın.

- Elimizde belge olmasa konuşur muyuz? Bir avukat var, biz 'Bu avukat kimdir' dedik.
Bu avukat, rüşvet topladığı iddia edilen kişinin davasına sahte vekaletle girmiş midir?

- Rüşvet topladığı söylenen kişinin davasına giren bu avukat, Kayseri'ye gittiğinde bir otelde yatıp kalkıyor. Otel faturasını niçin Kayseri Büyükşehir Belediyesi ödüyor? Bunlar, şu ana kadar yanıt aldığımız sorular değil.

- İpi çektik, arkası gelecek diyoruz. Bir şey söylüyorsak, en az 5 - 6 kez test etmeden söylemiyoruz. Meclis'te kimseyi suçlamadan olayın soruşturulmasını istedim. Neden? İlk kez TC tarihinde belediye, valilik ve adliye arasında organize dosya kapatmak vardır.

Yeni belge internette

Kayseri'deki rüşvet ve yolsuzluk iddialarına yönelik WikiLeaks gibi internet üzerinden belgeler yayınlayan CHP, dün de bu tavrını sürdürdü. Partinin resmi web sitesinde yayınlanan yeni belgeler arasında Avukat Yakup Erikel tarafından mahkeme dosyası için sunulan sahte yetki belgesiyle yetki belgesinin noterde yevmiye numarası olmadığını gösteren belge de var.

'İki hakim' tepkisi

'Balyoz' davasında iki hakimin yerinin değiştirilmesine ilişkin olarak ise Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: Sürpriz olmadı. Sayın Başbakan 'Ben bu davanın savcısıyım' demişti. Siyasallaşan bir dava da kendilerini haklı çıkarmak için yargıç da savcı da değiştirirler. Hukuk devleti ayaklar altında.

Hesaplaşma değil iktidar kurultayı

CHP'de kurultay için son 24 saate girildi. CHP'nin son gün notlarında öne çıkan bazı detaylar şöyle:

- CHP Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin ve Hurşit Güneş dün Ankara Arena Spor Salonu'nda hem salona hem de kurultaya ilişkin bilgiler verdi. Salona ışıklı panolar ve 'mavi-kırmızı' ağırlıklı sloganlar asıldı.

- 12 bin 500 kişilik salonda yapılacak kurultaya 13 bin kişi davet edildi. Davetliler arasında Orhan Pamuk, Yaşar Kemal ve Sezen Aksu da var.

- Olağanüstü kurultayın onur konukları merhum Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit, merhum Erdal İnönü'nün eşi Sevinç İnönü ve Yargıtay eski Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu.

- Salondaki 'Ötekileştirmeye değil, bütünleştirmeye geliyoruz' yazılı afişin sorulması üzerine Tekin, 'Bu mesaj AK Parti'ye. Biz toplumun her kesimine aynı çerçevede bakacağız' dedi.

- Ankara Arena Spor Salonu'nda ilk kez bir kurultay yapılacağına dikkati çeken Güneş de salon tercihinin Kılıçdaroğlu'na ait olduğunu söyledi.

- Güneş, 'Bu kurultayı parti içi hesaplaşma için değil, CHP'nin iktidara koşusu için planladık. Görsel ağırlıklı ancak mütevazı bir kurultay olacak' dedi.

- CHP'nin, kurultayın yapılacağı salon için 53 bin lira ödediği bildirildi. (Akşam)