Kirazlıdere Seferberlik Tetkik Kurulu'nda 27 gün arama yapan Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Kadir Kayan'ın rapor hazırlamaya başladığı bildirildi. Kozmik odada çok gizli belgeleri tek başına 27 gün inceleyen Kayan, burada yaptığı incelemelerle ilgili not tutmuştu. Kayan'ın tutduğu notlardan bir rapor hazırladığı ve bu raporu soruşturmayı yürüten Özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili'ye vereceği öğrenildi. Savcı Bilgili'nin, hakim Kayan'dan alacağı raporu inceleyeceği ve iddianame için delil arayacağı belirtildi.

SAVCI BEKLEMEDE

Kozmik odada yaptığı incelemeleri sır gibi saklayan Hakim Kayan'ın, burada bulduğu bulguları bir rapor şeklinde Savcı Bilgili'ye vermesini ardından Bilgili'nin iddanameyi hazırlamaya başlayacağı öğrenildi. Savcı Bilgili'nin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a yönelik suikast olayı ve Kozmik odada suikast olayına bağlı yapılan aramayı tek bir iddianame şeklinde hazırlamayı planladığı ileri sürüldü. Hazırlanan iddianamenin 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunulacağı öğrenildi.

YUTULAN KAĞIT KRİMİNAL'DE

Başbakan Yardımcısı Arınç'a suikast ihbarıyla gözaltına alınan Albay Erkan Y.B.'nin yutmaya çalıştığı iddia edilen adres kağıdı ile yine olay sonrasında orada bulunan araçta çıktığı ileri sürülen krokinin henüz Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığı'na gönderilmediği öğrenildi. Suikast girişimi ile ilgili en önemli delil olan iki belgenin ancak mahkeme aşamasında böyle bir incelemeden geçeceği kaydedildi. Ayrıca Albay Erkan Y.B.'nin yutmaya çalıştığı iddia edilen adres kağıdının tükürük testine gönderilmeyeceği bildirildi.

Savcı Bilgili'ye de zırhlı araç

Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığı'ndaki aramaları gerçekleştiren Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi üyesi Hâkim Kadir Kayan'a, Ford Mondeo marka zırhlı araç tahsis edilmesinin ardından Savcı Bilgili'ye de zırhlı bir araç gönderileceği belirtildi. Hakim Kayan ile birlikte üst üste bir çok kez tehdit mesajları alan Savcı Bilgili de Adalet Bakanlığı'ndan zırhlı bir araç talebinde bulunmuştu. Adalet Bakanlığı kısa bir süre önce hakim Kayan'a, Ford Mondeo marka zırhlı bir araç tahsis etmişti.