İki yıl önce de Mera Kanununa Muhalefetten 1 milyon 593 bin TL ceza kesilen köyde 2 yıl aradan sonra ikinci bir şok yaşandı. Köy bekçisinin ödenmeyen prim borcu nedeniyle maaşı da kesilen Köy Muhtarı Veysel Taş, “Ben göreve 29 Mart yerel seçimlerinden sonra başladım. Borç benden önceki dönemde yapılmış ve ödenmemiş. Kabak benim başıma patladı. Kredi çekip düğün yapacaktım, şimdi köyün malları yetmezmiş gibi benim maaşım ve şahsi mallarıma da el konuldu” diyerek yetkililerden yardım istedi.
Edinilen bilgiye göre yaklaşık bir asırlık köyde, bugüne kadar birkaç bekçi görev yaptı.Ve bazıları bekçilikten sigorta günlerini doldurup emekli oldu. Aradan yıllar geçtikten sonra önceki gün SGK Aydın İl Müdürlüğü"nden 31.12.2009 tarih ve 17334645 sayılı Karpuzlu Tapu Sicil Müdürlüğüne ve Çobanisa Köy Muhtarlığı"na haciz yazısı geldi. Gelen yazı ile şaşıran köy muhtarı konuyu araştırırken, önümüzdeki günlerde yapacağı düğün için bankadan kredi çekmek isteyince kendi mallarının da hacizli olduğu ve tüm mal varlığının köyde görev yapan eski bekçilerin sigorta prim borçları nedeniyle bağlı olduğunu öğrenince şaşırdı. Her geçen gün artan borcun yaklaşık 38 bin TL civarında olduğunu belirten Muhtar Taş, yetkililerden yardım istedi.

KÖYDE ARTIK BEKÇİ YOK
Gelen icralar ve borçlar nedeniyle bir süredir bekçi bulunmayan köyde, muhtarın tek derdi borçları ödemek. Tüm işleri kendisi yapan muhtar seçim öncesi vaatlerini de yerine getiremeyecek olmasının üzüntüsünü yaşarken, köyüne KÖYDES, Kaymakamlık ve Özel İdare"den gelecek yatırım paralarına da el konulduğunu söyledi. Muhtar Veysel Taş “Köyümüzün Bekçisi İzzet Özdağ iki yıl önce emekli oldu ve şu anda maaşını alıyor. Biz bu aşamada bekçi de almamıştık. Ayın 26"sında düğün yapacağım için kredi çekmek için bankaya gittim. Tapularımla kredi çekecektim. Ancak bankadan "Tüm tapularımın ve maaşımın hacizli olduğunu" öğrenince şaşırdım. 33 bin Tl olarak açılan haciz davasındaki SGK alacağı şu anda 38 bin TL"ye yükselmiş. Devlet, alacağına karşılık köyün tüm taşınmazlarına el koydu. Bu yetmiyormuş gibi benim maaşım, kendi şahsi mal varlığım ve köyün hesabına da el konuldu. Şimdi tek düşüncemiz bu borcu ödemek” diye konuştu.

2 YIL ÖNCE DE MERA KANUNUNA MUHALEFETTEN BAŞLARI DERDE GİRMİŞTİ
Bilindiği gibi Çobanisa Köylüleri 2 yıl önce aynı zamanda komşu olan iki bacanağın kavgası nedeniyle perişan olmuştu. İkili çekişme yüzünden yapılan şikayet nedeniyle 254 hanenin bulunduğu asırlık köyde bulunan her eve 6 bin 272 TL ceza kesilmişti. di. Aziz Ö ile Adanan A isimli iki bacanağın kavgası köylüye bir milyon 593 bin 88 TL"ye mal olmuş, köyde yaşayan 851 kişiden reşit olanlar Mera Kanununa muhalefet suçundan dava açılmıştı. -iha