Ambarcık Köyü Muhtarı Bahtiyar Çoban, komşu 3 köyle birlikte yaylaya çıkma hazırlıklarına başladıklarını, iletişim ve ulaşım sorununun giderilmesi için yetkililerden yardım beklediklerini söyledi.
Çoban, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Danişment, Konuklu ve Zeytin köyleriyle kendi köyünde yaşayan 250 hanenin Nisan- Ekim ayları arasında yaylaya çıktığını, vatandaşların yaylada hayvancılık yaptığını, sebze meyve yetiştirdiğini bildirdi.
Çoban, şunları kaydetti:
''Kışın Aydın ovasında evlerinde, köylerinde üretim sürdüren 4 köyün insanı, yazın sıcaktan kurtulmak, serin ve bol oksijenli ortamda küçük ve büyükbaş hayvanlarını otlatmak, sebze ve meyve yetiştirmek için her yıl yaylaya çıkarlar. Dört köyünde cep telefonları için gereken iletişim hattı yok. İletişimde sorunlar yaşıyoruz. Yayla yollarımız sorunlu. Nisan- Ekim ayları arası yaylaya göç eden vatandaşlarımız elektrikten de mahrum kalıyorlar. Bu sorunlarımız yıllardır devam ediyor. Yayla hazırlığı içinde olan köylülerimiz sorunlarının giderilmesi için yetkililerden yardım istiyorum.''