Yaz mevsiminin gelmesi ve su ihtiyacının daha fazla olmasıyla birlikte Özel İdare Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar daha da yoğunlaştırıldı. Köylerin daha temiz ve bol suya kavuşturulmasının yanı sıra teknolojinin imkânlarını da seferber eden Aydın Özel İdare, birçok köy de otomasyon sistemine geçerek enerji tasarrufu da sağladı.
Özel İdare Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğünce yürütülen çalışmalarla ; Söke İlçesine bağlı Özbaşı, Aslanyaylası ve Çavdar köylerinde içme sularının demir mangan ağır mineralleri arıtılarak, vatandaşlar içilebilir kalitede sağlıklı içme suyuna kavuşturuldu. Ayrıca, birçok köyde depo su ile dolduğunda otomatik olarak pompanın durmasını, su seviyesi azaldığında otomatik olarak pompanın çalışmasını sağlayan, uzaktan kumandalı otomasyon sistemine geçilerek, büyük enerji tasarrufu sağlandı. Çine’ye bağlı Yağcılar köyüne sondaj kuyusu açıldı. Gene Çine’nin vciler köyünde mevcut kuyu’ya motopomp takılarak vatandaşlar daha temiz içme suyuna kavuştu.
Çine’nin Doğanyurt köyünden Hacı Musalar Mahallesine, Çine’nin Sağlık köyünden Karacasu’ya bağlı Işıklar ve Nazilli’ye bağlı Ketenova köylerine mevcut kuyudan dalgıç motopompla su verilerek daha sağlıklı içme suyuna kavuşturuldu. Bununla birlikte Germencik ilçesine bağlı Bozköy’de açılan sondaj kuyusunun faaliyete geçmesiyle yıllardır susuzluk çeken köylülerin, su hasreti de sona erdi. Daha önce susuzluk çeken ve tankerlerle bu sorunu gidermeye çalışan, Aydın merkez Tepeköy’de yaklaşık iki bin metre mesafeden ve 150 metre yüksekliğe motopompla su basılarak vatandaşlar daha temiz suya kavuşturuldu.
Susuzluk hasretinin artık sona erdiğini belirterek bu sevincini dile getiren, Tepeköy Muhtarı Mehmet Yıldırım, “Aydın İl Özel İdaresinin her köye götürdüğü gibi, köyümüze de getirdiği sayısız hizmetler, vatandaşlarımızın daha huzurlu yaşam sürdürebilmesini sağlıyor. Yıllardır özlemini çektiğimiz hizmetleri son yıllarda yoğun bir şekilde gördük. Tüm çalışmalar bir yana yollarımız yapıldı, çevre yolumuz asfaltlandı, su sorunumuz çözüldü. Daha önce suyumuz tankerlerle geliyordu, şimdi çeşmelerimizden daha temiz ve daha bol su akıyor. Bu nedenle Tepeköy olarak çok mutluyuz” diye konuştu.
Tepeköy’de yaşayan vatandaşların memnuniyetini dile getiren Muhtar Mehmet Yıldırım :
Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş’a, Özel İdare Genel Sekreteri Halil İbrahim Aktemur’a tüm Özel İdare yetkilileri ve çalışanlarına ayrıca emeği geçenlere teşekkür etti.