Aydın İl Özel İdaresi ve Didim Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından, Didim"de 2 belde, 4 köy ve 1 mahalle toplam 15 bin 850 zeytin fidanı dağıtıldı.
Balat Köyü"nde yapılan zeytin fidan dağıtımı törenine Didim Kaymakamı Ali Katırcı, Didim İl Genel Meclis Üyesi Abdurrahim Öztürk, M. Cahit Kaya ve Hasan Yavuz, Söke İl Genel Meclis Üyesi M. Ali Oklay, Bozdoğan İl Genel Meclis Üyesi Galip Özel, İlçe Tarım Müdürü İsmail Efe ve köylüler katıldı. Zeytin fidanlarının İlçe Tarım Müdürlüğü"ne gelen talepler doğrultusunda hazırlandığı öğrenilirken Didim İl Genelinde 741 üreticiye 147"si Gemlik olmak üzere 15 bin 850 zeytin fidanı dağıtıldı. Zeytin fidanlarından 100 adetinin ise Didim"e yeni yapılan anaokuluna verileceği öğrenildi.
Köy Meydanı"nda yapılan zeytin fidan dağıtımı töreni öncesinde konuşan Didim Kaymakamı Ali Katırcı İl Özel İdaresi tarafından ayrılan 26 Bin TL ödenekle fidanların alındığını söylerken “ İl Genel Meclisimizin aldığı karar neticesinde Aydınımızın tüm ilçelerinden özellikle tarımı desteklemek amacıyla zeytin fidan dağıtımı çalışmaları yapılıyor. Didim"de bu sene İl Özel İdare kaynaklarımızla 26 Bin TL ödenek gönderildi. Bizde Didim"in tarımdaki ana kaynağı olan zeytin konusunda kaynağımızı kullandık. Yaklaşık 15 bin 600 civarında zeytin fidanı temin ettik. Didim genelinden bize müracaat etmiş toplam 741 üreticimize fidanları dağıtacağız. Balat köyünden bunların dağıtımına başladık diğer köy ve beldelerde dağıtım sürecek.”dedi.
Konuşmasında İl Genel Meclis Üyelerine teşekkür eden Kaymakam Katırcı ise “Didim"in tarımın da gelişmesi zeytinciliğin iyi bir kaynak olarak hem ilçemize hem de ülkemize kaynak olması için bu çalışmayı yapıyoruz. Vatandaşlarımıza fidanları hayırlı olsun. Bize bu imkanı sağlayan tedarikçi firmamıza da teşekkür ediyoruz.”diye konuştu.
Konuşmaların ardından Balat köylülerine zeytin fidanları Kaymakam Katırcı ve İl Genel Meclis Üyeleri tarafından dağıtıldı.