Sultanhisar ilçesine bağlı Eskihisar Köyü"nde vatandaşlar hırsızlıklardan bıkınca çareyi mobese sisteminde buldular. Yol üzerinde bulunması dolayısıyla hırsızların uğrak noktası haline gelen köyde kamara sisteminin kurulmasının arsından hiçbir hırsızlık olayının meydana gelmemesi köylüleri sevindirdi.
Sultanhisar"ın tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlayan bin 200 nüfuslu Eskihisar Köyü gerek Aydın-Denizli karayolu üzerinde bulunması ve gerekse köyün çok sayıda giriş çıkışı olması dolayısıyla hırsızların uğrak noktası haline gelmişti. Daha önce çok sayıda hayvan ve tarım ürünün çalındığı köyde, jandarmayla ortak çalışmanın sonucunda hırsızlıkların önüne geçmek için köye mobese sistemi kuruldu. 3 bin 300 TL harcama yapılarak köyün dört ayrı noktasına kurulan kamaralar sayesinde köye girip çıkan bütün araçlar kayıt altına alınıyor. Kamara sistemi kurulduktan sonra köyden her hangi bir hırsızlık olayının yaşanmaması köylüleri sevindiriyor.
400 haneli Eskihisar Muhtarı Selman Serçe, köylerine 3 ay önce kamara sistemi kurduklarını belirterek, kamara sisteminin şuana kadar faydasını gördüklerini kaydetti. Köylerinden sürekli hırsızlık olayı yaşanması nedeniyle Jandarma"nın önerisiyle kamara sistemi kurdurduklarını dile getiren Muhtar Serçe, “Köyümüzde meydana gelen hırsızlık olaylarında, hırsızı yakalamak imkansız gibi bir şey. Çünkü köyümüzün dört ayrı noktasından çıkışı var. Bir noktadan giren hırsız haberimiz olana kadar köyün diğer çıkış noktalarından çıkıp gidiyor. İlçe Jandarma Komutanıyla yaptığımız görüşmeler sonucunda kamara sisteminin hırsızlıkta caydırıcı bir unsur teşkil ettiğini söyledi. Ve köye mobese sistemi kurulmasını önerdi. Bizde köyümüze 3 bin 300 TL masrafla dört kamaralı bir mobese sistemi kurduk. Bu sistemi kuralı 3 ayı geçti. Bu zaman zarfında köyümüzde hiç hırsızlık olayı cereyan etmedi. Buda mobese siteminin işe yaradığını gösteriyor” dedi.
Bir çok kentte bulunmayan mobese sistemi sayesinde huzura kavuşan köylüler önceden gece tedirgin bir şekilde evlerine girdiklerini, şimdi ise geceleri rahat bir şekilde geçirebildiklerini söylediler.