Kızıldere köyünde düzenlenen program AK Parti Aydın Milletvekili Gültekin Kılınç, Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, İlçe Jandarma Komutanı Seydi Salman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan, İl Genel Meclisi Üyeleri, kurum amirleri, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, din görevlileri, çevre köylerin muhtarları, Kızıldere köylüleri ile Kızıldere İlköğretim Okulu Müdürlüğü öğretmen ve öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.
“BİN AĞAÇ 50 BİN TL GELİR GETİRECEK
Kutlu Doğum Haftası nedeniyle fidan dikme şenliği düzenlediklerini söyleyen Köy Muhtarı Ali Pekel; “Peygamberimizin ‘Yarın kıyamet kopacağını bilsen dahi ağaç dik’ sözünden yola çıkarak bu araziyi ağaçlandırmayı hedefledik ve çalışmalarımızı ona göre yaptık. ‘Bir yıl sonrasını düşünüyorsan buğday ek, on yıl sonrasını düşünüyorsan ağaç dik, otuz yıl sonrasını düşünüyorsan insan yetiştir’ atasözünde de ifade edildiği gibi, ağaç dikerek on yıl sonrasını düşündüğümüz anlaşılabilir. Ancak biz on yıl sonra buradan elde edeceğimiz gelirlerle okulumuza ve köyümüze daha çok destek olmayı düşündüğümüzden otuz yıl sonrasını planlıyoruz. Özellikle 40-50 yıldır çözülemeyen bu işi devlet büyüklerimizin yardımları ile çözdüğümüz için çok mutluyum. Okulumuza geçmiş yıllarda uygulama alanı olarak tahsis edilmiş olan, atıl ve çalılık durumdaki bu araziyi gelir getirecek bir alan olarak değerlendirmeyi düşündük. Bu alan ağaçlandırıldığında 42 dönüm araziye bin adet fidan dikilmiş olacak. On yıl sonra buradaki fidanlar yetiştiğinde yıllık olarak yaklaşık 45-50 Bin TL gelir getirmesini bekliyoruz. İleride torunlarımızın bu ağaçları kim diktiyse Allah razı olsun demeleri bizlere yeter. Bu çalışmada bana maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen Okul Müdürümüz İbrahim Tuna, Kızıldere İlköğretim Okulu Öğretmen ve öğrencileri, köylü vatandaşlarımıza ve devlet büyüklerimize teşekkür ediyorum” dedi.

“AĞAÇ DİKMEK AHLAKİ BİR FAZİLETTİR”
İnsanlığın kurtuluşu için gönderilen Peygamberi tanımak ve tanıtmanın, her Müslüman’ın birinci görevi olduğunu ifade eden AK Parti Aydın Milletvekili Gültekin Kılınç da; “Hazreti Peygamber'imiz, sevginin peygamberi, şefkatin ve muhabbetin peygamberidir. Peygamber Efendimizin hayatında, bırakınız bizim için, bırakınız bizim çocuklarımız için, başka dinlere mensup toplumların çocukları için bile bir tek olumsuz an, bir tek olumsuz sahne bulmak asla ve asla mümkün değildir. Kendi çocuklarımızı da, dünyadaki bütün çocukları da böyle bir örnek hayatı öğrenmekten mahrum etmemeliyiz. Ağaç dikmek, her insanda ızdırap derecesine varan bir arzu ve iştiyak olmalıdır. Memleketimizin verimli arazilerini çorak görünce hangimiz üzülmüyor ve üzüntüsünü ifade edecek kelime bulmakta zorluk çekmiyor ki. Öyleyse çeşitli vesileleri değerlendirerek bu milletin her ferdine ağaç diktirmek gerekiyor. Mesela, evlenen her çift, askere giden her genç, liseden mezun olan ve ayrıca üniversiteyi kazanan her talebe, göreve başlayan her memur, bir işe giren herkes, emekli olan bir insan ağaç diktirmeli ve bu bir ahlâk haline getirilmelidir. ‘Kim ağaç dikiminde bulunursa, onun için ağaçtan hasıl olan ürün miktarınca Allah sevap yazar’, ‘Her kim boş, kuru ve çorak bir yeri ihya edecek olursa, bu amelinden dolayı Allah tarafından mükafatlandırılır. İnsan ve hayvan ondan faydalandıkça orayı ihya edene sadaka yazılır’, ‘Bir kimse bir ağaç dikse, o ağaç meyve verdikçe sevabı ona yazılır’, ‘Bir kimse bir ağaç dikerse, o ağaçtan yenen mahsul mutlaka onun için sadaka olur. Kuşların yediği de sadakadır. Herkesin ondan yiyip eksilttiği mahsul da onu diken Müslümanlara ait bir sadakadır” şeklinde konuştu.
“AĞAÇSIZ BİR DÜNYA DÜŞÜNMEK ÇOK ZORDUR”
Birlikteliğin ve kardeşliğin, arzu ettiğimiz sevgi, kardeşlik ve hoşgörünün köyümüzde güzel bir örneğini yaşıyoruz diyen Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur ise; “Bu birlik ve beraberlik örneğini ülkemizin her köşesinde görmek, duymak dileğiyle kutlu doğum haftanızı tebrik ediyorum. Aramızdaki sevgiyi ve muhabbeti daha da çok arttırmalıyız. M. Kemal Atatürk’ün söylediği gibi ‘Ağaçsız kalmış bir memleketin sonu hüsrandır’, onun için ilçemizin her köyünde değişik vesilelerle bu tür geleceğimize yönelik yatırımlar yapmalıyız. Dünya hayatının vazgeçilmez nimetlerinden biri de ağaçtır. Her insan, doğumundan ölümüne kadar hayatının her safhasında ağaçların yaprağından, kerestesinden, çiçeğinden, dalından ve birçok güzelliğinden faydalanmaktadır. Ağaçsız bir dünya düşünmek çok zordur. Ağaç, gölgesiyle sefa, meyvesiyle gıda, odunuyla hararet, ürünüyle ticaret vasıtasıdır. Ormanların bir ülke için ne kadar önemli olduğu bu gün daha iyi anlaşılmıştır. Bir memlekette yaşayan insanların sağlığı, iklim ve su rejiminin düzenli olması, on binlerce yılda oluşan toprağın korunabilmesi, hep ağaç ve bitki örtüsü ile yakından ilgilidir. Diğer taraftan ormanlar servet ve saadet, refah ve medeniyet kaynağı olmakta, yokluğunun ortaya çıkardığı telâfi edilemez kötü sonuçlar, insanları acı acı düşündürmektedir. O halde ormanlarımızı ve ağaçlarımızı koruyalım. Orman yangınlarına ve ağaçların kesilmesine karşı gerekli bütün tedbirleri alalım. Ağaç dikme etkinliklerimizi yaygınlaştıralım” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında hazırlanan keşkekleri yiyen davetliler, 42 dönümlük uygulama alanına geçerek bin adet fidanı toprakla buluşturdu. Fidan diken herkesin ağaçlara ismini verdiği etkinlik hatıra fotoğraflarının çekinilmesiyle son buldu.

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg