Aydın İl Özel İdaresi tarafından köylere ait içme suyu depolarına elektrikle çalışan klorlama cihazlarının yanı sıra, elektrik olmayan yerlerde, mekanik klorlama cihazı veya güneş enerji ile çalışan klorlama cihazları montajı yapılıyor. İçme su deposu 1 adetten fazla olan köylere veya içme su deposu olan tüm mahallelere de eksiksiz klorlama cihazı yerleştiriliyor.
Özel İdare Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü"nce yürütülen bu çalışmalar sayesinde köylerde daha sağlıklı daha kaliteli içme suyu tüketiminin sağlanması amaçlanıyor. İçme suyuna klorlama cihazının takıldığı köylerde halk sağlığını tehdit eden suya bağlı hastalıkların daha az yaşanabilmesi için önlem alınmış olunuyor.
Klorlamanın başta içme suyu olmak üzere artezyen ve kullanma sularının tüm mantar, virüs ve bakteri gibi zararlı etkisi olan mikroorganizmalardan arındırılması için şart olduğunu hatırlatan uzmanlar; halk sağlığı bakımından içme suyu tesislerinde uygulanan bu çalışmaların, su yolu ile geçen hastalıklara neden olan patojenlerin ortadan kaldırılması amacı ile dezenfeksiyon işlemlerini de içerdiğini dikkat çekiyor.
Köyünün içme suyu deposuna klorlama cihazının takıldığını belirten Karpuzlu"ya bağlı Ovapınarı Köyü Muhtarı Mustafa Aksoy, “Yıllardır ilgili kurum veya kurumlar sağlık için hayati önem taşıyan içme suyu için klorlama cihazını takmamışlar, yıllardır yapılamayanı Özel İdare 5 ayda gerçekleştiriyor. İl Özel İdare her zaman hizmetleriyle yanımızda. Tüm köylere hizmet götürüyor. Muhtarlık görevimi başladığımdan bugüne Özel İdare tarafından köyümüze ikaz levhalarımız dikildi, yollarımızın bir bölümü asfaltlandı. Şimdi de içme suyumuza klorlama cihazı da takıldı. Artık köylülerimiz daha sağlıklı içme suyu tüketecek” dedi.
İl genelinde devam eden klorlama cihazı montaj işlemleri hakkında bilgi veren İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halil İbrahim Aktemur da, “Kurum olarak ilimize bağlı 491 köyümüze, içme ve kullanma suyu için gerekli çalışmalarımız devam ediyor. Ancak, köylerimizdeki içme sularının daha sağlıklı ve kaliteli olması da çok önemli. 2010 yılı bütçemizden kurumumuzun imkânlarıyla toplam 292 köyümüze 368 içme suyu klorlama cihaz montajı planlandı. 200 köyümüzde bu çalışmalar tamamlandı ve diğer köylerimiz ihale aşamasında olup, yılsonuna kadar bitirilmesi hedefleniyor” diye konuştu.