Aydın İl Genel Meclisi Enerji, Doğal Kaynaklar, Sanayi ve Ticaret Komisyonu tarafından mart ayı toplantısında oy çokluğu ile onaylanan her köye bir rüzgar enerjisi projesi 2012 yılında faaliyete geçiyor.
Rüzgar Enerjisi projesine ilişkin komisyonun başkanı CHP'li İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Çelik, gazetecilere yaptığı açıklamada ülkenin çeşitli yerlerinde araştırmalar yaparak projeyi hazırladığını kaydetti.
Köylerde içme suyu depoları elektrikle su pompaladığı için yüklü miktarda elektrik faturaları ile karşılaşıldığını ifade eden Çelik şöyle konuştu:
''Köylüyü bu dertten kurtarmak için yaptığım çalışmaların çok faydalı olacağı kanısındayım. Aydın İl Genel Meclisi Enerji, Doğal Kaynaklar, Sanayi ve Ticaret Komisyonu Başkanı olarak hazırladığımız projemiz meclisten oy birliği ile geçti. İl Genel Meclisi de alınan karar neticesinde ilk etapta 2012 yılı bütçesinden Aydın Merkez İlçe ile beraber diğer ilçelerde bulunan birer köye İl Genel Meclisi bütçesinden para aktarılarak Rüzgar Enerji sistemi yapılacak. İkinci aşamada ise köylü, köyde oluşturacağı havuzda toplayacağı paralarla Rüzgar Enerji sistemine geçecek.
Rüzgar enerjisinin bir köye kuruluş maliyeti yaklaşık 30 ile 40 bin lira civarındadır. Bu maliyet yılda köyün ödediği elektrik parasını hesaplandığında iki yıl içerisinde bu enerji kendini amorti ederek artıya geçiyor.''
Köylünün bir defa ödeyeceği para ile yıllarca rahat edeceğine dikkat çeken Çelik, ''Köy bütçesinden bir defa çıkacak para ile yıllar boyunca elektrik parası ödenmeyecek. Köylü elektrik borcu yüzünden icralık olmayacak'' diye konuştu.