Köyü ziyaret eden sanatçı Gülben Ergen, çocuklara domuz gribine karşı vitamin şurubu dağıttı.

Sanatçı Gülben Ergen dün Mardin'in Mazıdağı İlçesi'ne bağlı Bilge Köyü'ne gitti. Ergen, Vali Hasan Duruer'i makamında ziyaret ederek, bir süre görüştü.

Vali Duruer, 21-26 Kasım tarihleri arasında 'Çocuk ve Gençlik 1. Ulusal Tiyatro Festivali'' düzenleyeceklerini ve Mardin'in tanıtımında sanatçıların desteğini beklediklerini belirterek, 'Mardin kültür ve sanat şehri olma yolundaki kararlılığını sürdürmektedir'' diye konuştu. Ergen de Bilge Köyü ve Mardin'in tanıtımı için yapılacak etkinliklere destek vereceğini bildirdi.
Vali Duruer'i ziyaretinin ardından 4 Mayıs'ta 7'si çocuk 44 kişinin öldürüldüğü Bilge Köyü'ne giden Ergen, Bilge Köyü İlköğretim Okulu'nda çocuklarla bir araya geldi. Ergen, giysi ve kırtasiye malzemeleri ile mevsimsel gribe karşı vitamin şurubu dağıttı. Ergen, şunları söyledi: 'Anne-baba acısını hiçbir şey unutturamaz ama bu çocukları bir şekilde mutlu etmek, sevindirmek lazım. Çocuklarımın doktoruna danışarak, mevsimsel gribe karşı vitamin şurupları dağıttık. Demir eksikliğine karşı iyi. Domuz gribine karşı da çocukların vücut direncini güçlendirecek şuruplar. Çocukların ihtiyaçları varsa onları karşılayacağım.''/akşam