2008 yılı KÖYDES Projesi kapsamında Aydın İl Özel İdaresi tarafından Koçarlı köyleri için ayrılan kaynakların aktarılmasının ardında, ilçe genelindeki bozuk olan köy yollarının asfaltlama çalışmalarına başlandı.
İlçe genelinde devam eden yatırım ve projeler hakkında bilgiler veren Koçarlı Kaymakamı Suat Dervişoğlu, köylerin yol ve su sorununu büyük bir ölçüde çözüldüğünü söyledi. Daha önce asfaltlanan ancak maden taşımacılığı yapan firmalara ait araçların bozduğu yollarının bu firmalar tarafından yenilenmesi için görüşmelerin tamamlandığını belirten Dervişoğlu, “İlçemize bağlı köy güzergahlarından Söke"den başlayıp Çine"ye kadar giden maden sevkıyatı var. Ağır yük taşıyan kamyonların geçtiği yollar oldukça bozuk. Tespit ettiğimiz 5 adet maden firmasından maddi kaynak almayı düşünüyoruz. Ön görüşme yaptık hepsi kabul etti. Ağır tonajlı araçlar tarafından bozulan yolları tekrar asfaltlamayı düşünüyoruz” dedi.
Artan ödenek olursa yol ve su projelerinde çok önemli mesafe alacaklarına değinen Dervişoğlu, “2008 yılı KÖYDES projeleri kapsamında köylerimizin alt yapı ihtiyaçlarını giderme yönünde hükümetimiz tarafından aktarılan bu yıl ki ödeneklerle beraber oluşturduğumuz programla, özellikle Akmescit, Karpuzlu bağlantı yolu, Bağcılar yolu, bunun dışında içme suyu ile ilgili olarak haydarlıda demir manga arıtma tesisi, Gözkayası Hasancı mahallesi içme suyu projesi olarak ana projeleri ihaleye çıkardık ve hızlı bir şekilde çalışmalara başladık. Geçen yıl satın aldığımız asfalt malzemesini bu yıl özel idare tarafından Esentepe Yayla yolu Yığıntaş yolu, Kızılcabölükte birinci kat asfalt, Kızılcabölük Bağarcık yolu Özel İdare tarafından asfaltlanıyor. Artan ödenekler olursa özellikle Bağcılarda içme suyu projemiz var. Yol projesi olarak Çakmar yol projemiz var. Karacaören, Sapalan yol projemiz gündeme gelecek. İçme suyu projelerinde çok önemli mesafeler alındı. Bütün köylerimiz içme sularına kavuşturuldu” diye konuştu.