Aydın Valisi H.Avni Coş, ilçe ve köy ziyaretlerine devam ederek vatandaşların sorunlarını dinliyor.
Bozdoğan"a bağlı Kazandere, Sırmaköy, Amasya, Çamdere, Kılavuzlar ve Kavaklı köylerini sırasıyla ziyaret eden Vali Coş, köy muhtarlarından sorunları hakkında bilgi aldı.
Vali Coş"un köy ziyaretleri sırasında Bozdoğan Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Bozdoğan Belediye Başkanı S.Tümer Apaydın, İl Özel İdare Genel Sekreteri Halil İbrahim Aktemur, İl Sağlık Müdürü Hüsnü Tırpancı, Tarım İl Müdür Yardımcısı Hasan Ünal, İlçe Jandarma Komutanı Ali İhsan Kurtalan, Bozdoğan İl Genel Meclisi Üyeleri Adnan Elmacı ve İsmail Kaya ile birlikte köy muhtarları hazır bulundu.
Muhtar ve vatandaşların ilettikleri sorunların çözülmesi için beraberinde götürdüğü kamu kurum müdürlerine talimat veren Vali H.Avni Coş, hayvancılığın yeniden canlandırılması için kırsal kalkınma programından faydalanmaları konusunda köylü vatandaşlara çağrıda bulundu. Gezdiği köylerde birçok sorunun çözümlendiğini gören Vali Coş, köylülerin yol taleplerini de karşılayacaklarını belirterek, köy meydanlarına da önem vereceklerini ifade etti. Ziyaret edilen köy muhtarların ortak istekleri de köy yolları oldu.
“KÖYLÜLERİ, KÖY KAHVESİNDE DİNLEDİ”
Köy kahvesinde köylülerle toplantı düzenleyen Vali Coş, öncelikle köyün yaşlılarıyla yakından ilgilenip hal ve hatırlarını sorarak gönüllerini aldı. Köylülerin sorunlarını vatandaşların ağzından dinleyen Vali Coş, vatandaşların aktardığı sorunlarla ilgili not alıp ilgili daire müdürüne talimat vererek sorunun çözümü için neler yapılabileceğini araştırıyor. İlk olarak gittiği Kazandere köylüleri tarafından ilgiyle karşılaşan Vali Coş, köylülerin 15 yıldır köylerine hiçbir Vali"nin gelmediğini söylemesi üzerine, “Köylerimize gidip, köylülerimizin sorunlarını birinci ağızdan dinlemeliyiz. Sorunları bilmeden çözümde bulamayız. Biz sizin ayağınıza geleceğiz ki, sorunları yerinde görüp çözüme kavuşturalım” şeklinde konuştu.
Ziyaret ettiği köylerde, köylülerle sohbet etme fırsatı bulan Vali Coş, ilköğretim okullarını da ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Okul öğrencilerine hangi mesleği seçmek istiyorsunuz sorusunu soran Vali Coş, genel olarak kızlardan doktor ve öğretmen yanıtını alırken, erkeklerden ise asker ve polis olacağım yanıtını aldı.
“ÇOCUKLARA ÇİKOLATA, BABALARINA DA NASİHAT VERDİ”
Gittiği köylerde sokaklarda gördüğü çocuklara çikolata ve kitap hediye eden Vali Coş"tan bazı köylüler yollarının düzeltilmesini isterken, bazı köylüler çiftçiliğin daha fazla desteklenmesini istedi. Üreticilere yapılan yardımları anlatan Vali Coş, köylüleri bilinçli tarım yapmalarını tavsiye etti. Köylülerle kahvehanede çay içen Vali Coş, vatandaşların hizmetlerden memnun olup olmadığını da kontrol etti. Köylere doktor gelip gelmediğini soran Vali Coş, köylerdeki çocuk sayısını da sorup köylülere çocuk tavsiyesinde bulundu.
Vatandaşlara köylerdeki imkanların çok geliştiğini hatırlatan Vali Coş, eskiden bir ilçeye bir doktor ve hemşire düşerken, şimdi her köye doktor geldiğini söyledi. Vali Coş, “Köylülerimiz tarım ve hayvancılıkla ilgili devletin uygulamalarından haberdar olup, bu uygulamalardan yararlanmalılar. Bu konuda tarım ilçe müdürlüklerimiz ve tarım danışmanı arkadaşlarımız köylülere bilgiler versinler. Artık eski sisteme göre tarımla uğraşarak ev geçindirmek zor. Bu bakımdan yeniliklere köylülerimizde uyarak tarımı daha bilinçli yapmalıyız. Devletimiz vatandaşımızın her türlü sıkıntısını çözmek için çabalıyor. Bizde bunun için varız” dedi.