Senaryosunu emekli öğretmen Osman Berber'in yazdığı, yönetmenliğini Mehmet Genç'in, görüntü yönetmenliğini de Nuri Çeşme'nin yaptığı belgeselde daha önceki kısa film Topaç'ta macuncu Ali Dayı rolünde oynayan Yılmaz Nalbantoğlu da yer aldı.

Belgesel ile ilgili bilgi veren yönetmen Mehmet Genç, "Bu bizim ilk belgeselimiz. İlk kısa filmimiz Sular Çekilmeden'de umutlarımızla yola çıkmıştık. Umudumuzu kaybetmeden yolumuza devam ediyoruz. İlk filmde inanmıştık ve başarmıştık. İlk belgeselimizde de inanıyoruz yine başaracağız. Benim burada bahsettiğim başarı; sadece çeşitli ödüller almak değil. Belgeselin konusuyla, çekimiyle, senaryosuyla kendisinden bahsettirmesi ve turizm şirketlerinin dikkatini çeken tarihi Lübbey köyünün üzerine dikkat çekmek. Benim için başarı bu" dedi.

Belgeselin yapımcılığını üstlenen ve senaryosunu yazan emekli öğretmen Osman Berber de, "Bu tarihi köyün satılacağı yönünde basın yayın organlarında haberler çıktı. Amacımız köyün çeşitli turizm hizmetlerinin hayata geçirilmesi amacıyla satılmasına karşı çıkmak. Lübbey, zaman kaybedilmeden ve daha fazla bina kayıpları yaşanmadan hızla ele alınmalı, gerektiğinde devlet ve vakıf üniversitelerinin mimarlık, tarih ve arkeoloji bölümlerinden destekler yaratılarak, belgeleme çalışmalarına ve araştırmalara başlanmalıdır. Mimari açıda incelikler içeren kırsal bir yerleşim olan Lübbey köyü, koruma altına alınarak yine Lübbeyliler tarafından yaşatılmalı ve turizme açılacaksa yine Lübbeyliler'in de içinde olacağı projeler hayata geçirilmelidir" diye konuştu.

Berber, Lübbey'in mimari özellikleriyle, tarihi yapısıyla ve doğal güzellikleriyle eşine az rastlanabilecek yerlerden biri olduğunu sözlerine ekledi.