Aydın Baltaköy Hacı İbrahim Akdemir İlköğretim Okulu'nda engelliler konusunda duyarlılığı artırmak amacıyla öğretmen, öğrencilerin ve velilerin rol aldığı ''kapak'' isimli kısa film çekildi.
Okulun Türkçe Öğretmeni Halil Kuran'ın çektiği filmde, engellilere destek için plastik kapak toplayan çocuklar ile oyun amacıyla kapak toplayan çocuklar arasındaki hikaye anlatılıyor.
Afişi de bastırılan 7 dakikalık filmde, engelliler için kapak toplayan kızlara zorluk çıkaran ancak daha sonra bir kaza sonucu engelli hale gelen öğrenciye, toplanan kapaklarla tekerlekli sandalye alınması konu ediliyor.
Baltaköy Hacı İbrahim Akdemir İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Salim Varlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kısa film çalışmasında senaryonun Kısa Film Topluluğu tarafından yazıldığını, çekimlerin ve montajın ise yönetmenlik sertifikası sahibi olan Türkçe Öğretmeni Halil Kuran tarafından yapıldığını anlattı.
Varlı, 1 yıllık çalışmanın sonucunda ortaya çıkan kısa filmin okulda yapılan galasına tüm köylülerin katıldığını belirtti. Varlı, daha sonra köyde toplanan mavi kapak sayısında artış yaşandığını, çuvallarla kapak biriktiğini kaydetti.
Kısa filmde öğrenci, öğretmen ve velilerinin rol aldığını ifade eden Varlı, öğrencilerin engelliler konusunda duyarlılığını artırmayı hedeflediklerini ve bunda başarı sağladıklarını vurguladı.
Türkçe Öğretmeni Halil Kuran da önemli bir projeye imza attıklarını düşündüğünü belirterek ''Film çocukların engellilerle empati kurmasını sağladı'' dedi.
Filmde rol alan Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni Esen Dedeoğlu, kısa film çalışmasının öğrencilere duyarlılığın yanında özgüven ve disiplin kazandırdığını, konuşma biçimlerinin değiştiğini ifade etti.
Kısa film çalışmasında iki çocuğuyla birlikte rol alan veliler Songül Kurt ile Şahin Barka, projede yer almaktan büyük memnuniyet duyduklarını bildirdi.
''Kapak'' isimli kısa filmde rol alan 6-A sınıfı öğrencisi Ayşegül Karadağ, ''Film sayesinde engelli arkadaşlarımıza yardım etmemiz gerektiğini, mavi kapak deyip geçmememiz gerektiğini öğrendim'' dedi.
6-B sınıfı öğrencisi Kazım Kabakçı ise ''Kapak toplayarak engellilere faydalı olacağımın farkında değildim. Filmde oynarken ve filmi seyrettikten sonra bunu anladım'' diye konuştu.  

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png