Demirciler İlköğretim Okulu, “Beyaz Bayrak” almanın sevincinin yanında, bu bayrağı üçüncü kez almanın haklı gururunu yaşıyor. Demirciler İlköğretim Okulu proje kapsamında 15 Aralık 2006 tarihinde Nazilli’de “Beyaz Bayrağı” hak eden tek okul olma özelliğini de taşıyor. Beyaz Bayrak projesini ilk yılından itibaren bayrağı gururla taşıyan Demirciler İlköğretim Okulu 25 Mayıs 2009 tarihinde bu başarıyı tekrarlamanın mutluğunu yaşarken, okul temizliğini bir hayat tarzı haline getiren köy okulu bu yıl bir kez daha bayrak alarak Nazilli’ye örnek okul olduğunu duyurdu.
3. kez Beyaz Bayrağı almanın haklı gurunu yaşayan okul personelleri ve öğrencileri, temizliği yaşam tarzı haline getirdiklerini ifade etti. Beyaz Bayrak alma konusunda öğrencilerin ve öğretmenlerin özverili çalışmalarının olduğunu ifade eden Demirciler İlköğretim Okulu Müdürü Sadettin Orhan; “Bu bayrağı hak eden öğrencilerimizdir. Öğrencilerimizin temizlik anlayışı karşısında aslında bu bayrak bize az bile. Temizliğin uygarlık olduğunu öğrenen ve bunu hayata geçiren, temizliğin imandan geldiğini bilen çocuklara sahibiz. Umuyorum ki, bundan sonraki nesiller için öğrencilerimizin bu vasıflarından dolayı bırakın Demirciler Köyüne bütün milletimize örnek olacaklarına inanıyorum” dedi.
“BEYAZ BAYRAK EĞİTİMİN KENDİSİDİR”
Öğretmenlerin etkili ve bilinçli eğitimi ile 3. kez beyaz bayrağa kavuştuklarını hatırlatan Orhan; şunları söyledi: “Arkadaşlar, bu bayrağı beş senedir gururla taşımamızda yanımızda olan, emeği geçen, maddi ve manevi katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Bunu bir bayrak olarak algılamayın. Bu eğitimin ta kendisidir. Bu güne kadar yaptığımız çalışmaları devam ettirerek bayrağımızı hepimiz gururla dalgalandırmaya devam edeceğiz”