Aydın İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halil İbrahim Aktemur'un makamında gerçekleşen bayrak teslim töreninde, Aktemur tüm bayrakları dağıtılmak üzere Aydın İli Köy Muhtarları Derneği Başkanı Bayram Er'e verdi. Törene, Aydın İli Köy Muhtarları Derneği Yönetim Kurulu üyeleri Asım Yaşar, Bahtiyar Çoban, Ergün Tekin ve Mehmet Erdem katıldı. Aktemur, yaptığı açıklamada, Aydın'da 490 köye katkı olması
amacıyla birer tane Türk Bayrağı hediye ettiklerini söyledi. Aktemur, dağıtılan bayrakların muhtarlar tarafından köylerinde ihtiyaç olunan muhtarlık, sağlık ocağı veya okul gibi resmi kurumlardaki eskimiş, yırtılmış veya solmuş bayrakların yerine direklere asılacağını söyledi. Bayrak dağıtımının Aydın'ın kurtuluş günü olan 7 Eylül tarihine yakın bir güne denk gelmesinin bayrak dağıtımına ayrı bir özellik kazandırdığını dile getiren Aktemur, "Talep gelmesi halinde daha fazla bayrak dağıtabiliriz" dedi.
Aydın İli Köy Muhtarları Derneği Başkanı Bayram Er de ilk defa köy muhtarlıklarına bayrak dağıtımının gerçekleştirildiğini belirterek, ''Böyle anlamlı bir günde Türk bayrağının verilmesi bizleri gerçekten sevindirdi. Bunun her yıl tekrarlanmasını istiyorum'' diye konuştu.