Söke"ye otuz beş kilometre uzaklıkta bulunan Güneykaya Köyüne yapılacak Köy Konağı"nın temeli düzenlenen törenle atıldı. Güneyyaka Köy Konağı temel atma törenine İl Genel Meclisi Başkanı Evren Akan, Söke İl Genel Meclis üyeleri Kazım Er, Orhan Korkmaz, M. Ali Oklay, Söke Ziraat Odası Başkanı Muhsin Örnek, çevre köy muhtarları ve köy sakinleri katıldı. 59 yıldır Köy Konağı yapılamayan köyde, köy konağı temelinin atılması sevinçle karşılandı.

Aydın İl Özel İdare bütçesinden yapılacak olan köy konağı inşaatının 34 bin TL"ye mal olacağı belirtilirken, Güneyyaka Köy Muhtarı Ali Çıtak; 59 yıl Güneyyaka Köyü"ne yapılması için adın atılan Köy Konağı temelinin kendileri için büyük anlam taşıdığını söyledi. Çıtak; “Güneyyaka Köyü"ne gelen konukları evlerimizde ağırlarken, bende köy muhtarlığını kendi evimden yürütmekteydim. Artık misafirlerin ağırlanması, muhtarlık hizmetlerinin resmi bir çatı altında yürütülecek olması sevindirici. Mobil muhtarlıktan kurtulacağız” dedi.

Söke"nin CHP ve MHP"li İl Genel Meclis Üyeleri Güneyyaka Köyü"ne yıllar sonra bu hizmeti getirmekten, Güneyyaka"yı Köy Konağı"na kavuşturabilecek olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdiler.