Kuşadası Halk Eğitim Merkezi, Kuşadası'na bağlı köylerde yaşayan kadınlara yönelik çeşitli kurslar düzenledi. Kirazlı Köyü ve Çınar Köyü ile yine Kuşadası'na bağlı Davutlar ve Güzelçamlı beldelerinde ev kadınları için açılan kurslar yoğun ilgi gördü.
Kuşadası Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen kurslarda ev hanımlarına örtü ve kılıf dikimi, ahşap boyama gibi el emeği gerektiren kurslar veriliyor. 12 kişilik sınıflarda el emeği ile uğraşan hanımlar çocuklarının kullanmış olduğu okul sıralarına örtü dikerek okula katkıda da bulunuyor. Kirazlı Köyü Selim Eren İlköğretim Okulunun usta öğreticisi Emel Kattaş, kurslara katılımın çok yüksek, kursların da çok verimli olduğunu söyledi. El becerileri kuvvetli olan ev hanımlarının kurslara aksatmadan
devam ettiğini belirten Kattaş, kullanılmayan kumaşları kullanılacak hale getirdiklerini ifade etti. Açılan kursların sık sık denetlendiğini kaydeden Emel Kattaş, mayıs ayına kadar sürecek kursların sonunda eğitime katılanlara sertifika verileceğini sözlerine ekledi.