Ancak aradığımız ve bizim için belki de en önemli olan özellik, onu kullanırken sürekli baktığımız ekranı. Peki yeni bir telefon, tablet veya laptop satın alırken, ekranının hangi özelliklerine dikkat etmemiz gerekiyor? Kötü bir ekranın en belirgin 6 işaretini sizler için bir araya getirdik

1. Düşük çözünürlük: 7 inç’lik tabletlerde yeni standart, Nexus 7 sayesinde 1280×800′e yükseldi. 10 inç’lik tabletlerde ise iPad’in Retina ekranı (2048×1536) yüksek bir görüntü kalitesi sunuyor. Android tabletlerde Asus Transformer Pad Infinity ve Acer Iconia Tab A700, HD çözünürlük sunuyor. Cep telefonlarında ise en az 960×450 çözünürlüğünü aramanızı tavsiye ediyoruz. Ancak tabi ki 1280×720′lik bir ekran daha iyi olacaktır. 480×320 piksel çözünürlük sunan ceplerden uzak durun, çünkü böyle bir çözünürlükte metne ve resimlere sıkça yakınlaşmanız gerekecektir.

2. Güneşte görünmeyen ekran: Satın alacağınız cihazın ekranının güneş altında nasıl göründüğünü de göz önünde bulundurmalısınız. Örneğin Super AMOLED ekranıyla övülen Galaxy S III, güneş altında iyi bir performans sunamıyor.

3. Kötü görüş açısı: Bir laptop’un ekranını görebilmek içinonu 30 derece eğmeniz gerekiyorsa, o laptop’tan uzak durmalısınız. Tablet ve ceplerde görüş açısının önemsiz olduğunu düşünmeyin. Cebinizi arabanızda bir GPS cihazıolarak kullandığınızda bu, önemli bir sorun haline gelebilir. Tabletlerde ise yanınızdaki kişiye bir şey izletmek istediğinizde bunu yaparken sorun yaşayabilirsiniz.

4. Beyazlar beyaz değil: AMOLED ekranlardan uzak durmanızı tavsiye etmiyorsuz, ancak ekranınızın beyaz renkleri mavi gibi farklı bir renkte göstermesi canınızı sıkabilir. Bunu test etmek için web tarayıcınızda “about:blank” adresini ziyaret edebilirsiniz.

5. Parlayan ekranlar: Cihazınızın ekranınıza baktığınızda, ekrandakilerden çok arkanızdakileri görüyorsanız burada bir sorun var demektir.

6. Dokunmatik ekranda görünen ızgara çizgileri: Ekranınızda bu tür çizgiler görmek, cihazınız için onca parayı ödedikten sonra oldukça moral bozucu olabilir.