Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu"nu taşıyan helikopterin düştüğü bölgede, bugün akşam saatlerinde başlayacak kar yağışının gece yarısından itibaren kuvvetleneceğini ve yarın da süreceğini bildirdi.
Yapılan yazılı açıklamada, helikopter kazasının meydana geldiği bölgede son verilere göre değerlendirilen hava durumuna yer verildi.

Buna göre, arama yapılan Kurucaova, Tekir mevkisi ve Göksun"u içine alan bölgede, bu akşam saatlerinden itibaren kar yağışı başlayacak. Kar yağışının bu gece saatlerinden itibaren kuvvetlenerek etkisini artırması bekleniyor. Görüş
mesafesi bu bölgede yağış anında ortalama 50-500 metre arasında değişebilecek.

Kaza koordinatlarına en yakın noktada bugün öğleden sonra havanın çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren kar yağışlı olacağı tahmin ediliyor. Kar yağışı gece saatlerinden itibaren kuvvetlenerek etkisini artıracak. Görüş
mesafesi ortalama 700 metre, yağış anında 100-300 metre, kuvvetli kar yağışı sırasında 50-100 metre arasında seyredecek. Rüzgar, güney ve güneybatı yönlerden 20-35 km/saat hızla esecek.
Kaza koordinatlarına en yakın noktada havanın yarın çok bulutlu ve kuvvetli kar yağışlı geçmesi ve görüş mesafesinin ortalama 300-500 metre, kar yağışı anında 50-100 metre arasında seyretmesi bekleniyor. Rüzgar, güney ve güneydoğu yönlerden 15-30 km/saat hızla esecek.

MİLLİYET