Başbakan"a yaklaşık 1 yıl önce yazılan ihbar mektubu üzerine başlatılan fuhuş operasyonu, "emniyetteki kirliliği" ortaya çıkardı. İstanbul"da görevli üst düzey beş polisin çeteye köstebeklik yaptığı belirlendi

Yurtdışından gelen kadınlara para karşılığı fuhuş yaptıran ve özellikle siyaset, hukukçu ve bürokratlara eskort servisi yaptıkları ve bu kişilerin sevişmelerini gizli kamerayla çektikleri öne sürülen çete yakalandı.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü"nde görevli üst düzey üç emniyet müdürü ile aktif şubelerde çalışan iki emniyet amirinin, bir yıldır takip edilen fuhuş ve şantaj çetesine köstebeklik yaptıkları iddia edildi.

İhbar Erdoğan"a
Fuhuş operasyonunun başlatılmasına neden olan gelişmenin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"a 1 yıl önce gönderilen ihbar mektubu olduğu ileri sürüldü.
İhbar mektubunda, Büyükçekmece Dedeman, Fatih Seranda, İnter İstanbul ve Astoria otellerinde yurtdışından gelen yabancı kadınlara fuhuş yaptırıldığı, otellerin müşterileri arasında siyaset, bürokrasi, adliye ve emniyetçilerin bulunduğu belirtiliyordu.
Mektupta, çetenin fuhuş yapan kadınlarla birlikte olan kişilerin görüntülerini şantaj olarak kullandığını öne sürülüyordu.
Başbakanlık"ın gönderdiği ihbar mektubunu değerlendiren Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, çetenin faaliyetlerinin belirlenmesi için Fatih Cumhuriyet Başsavcılığı"ndan izin istedi.

Sızma oldu
Savcılığın onayından kısa bir süre sonra, organize şubenin yaptığı çalışmanın çeteye sızdığı tespit edildi. Bunun üzerine organize şube, Beşiktaş"taki İstanbul Adliyesi"ne başvurarak çete ile ilgili yapılacak çalışmayı özel yetkili savcılıkla yürütmeye başladı.
Yaklaşık 5 ay önce operasyon yapılacağı sırada, çete elemanlarının polis baskınından haberdar olduğu fark edildi.
Polisin kendilerini izlediğinden haberdar olan şebeke elemanları, yurtdışından gelen kadınları gönderiyor, telefonlarını sürekli değiştiriyor, çete elebaşları ise yurtdışına çıkıyordu.
Telefon dinlemeleri ve çete üyelerinin sürekli olarak izlenmesi ile geçen 5 ay sonunda polis 15 gün önce operasyon yapmaya hazırlandı.
Bu sırada, şebekenin operasyondan yine haberdar olduğu tespit edildi.
Çete üyelerinden bir kişi, İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, görevine 2 ay önce atanan S.Y. ile tanışıklığı olan bir kişiyi rüşvet pazarlığı için devreye soktu. 100 bin doları bu kişiye veren çete üyesi, bu parayı Y."ye götürerek operasyonu durdurmasını istedi.
Çete üyelerinin bu görüşmesi dinlenen telefon görüşmelerinde tespit edilirken, rüşvet için verilen paranın alınışı da polis kameraları tarafından görüntülendi. Polisin dinlemelerine takılan görüşmelerden kısa bir süre sonra ise aracı kişi Y."yi arayarak randevu istedi. Konuyu bilen Y., İstanbul dışında olduğunu ve işlerinin yoğun olduğunu belirterek randevuyu kabul etmedi.

Otel sahibi kaçtıBu gelişmelerin ardından 3 gün önce organize şube ekipleri, Fatih ve Büyükçekmece"deki otellere operasyon düzenledi.
Aramalarda seks ve şantaj içerikli kamera kayıtları bulunamadı. Seranda Otel"in sahibi Bülent Elaldı"nın ise kısa bir süre önce kaçtığı anlaşıldı. Operasyonda 50"si yabancı uyruklu kadın toplam 70 kişi gözaltına alındı.

İsimler savcıda
Çete ile işbirliği içinde olduğu tespit edilen üç emniyet müdürü, iki emniyet amiri ve çetenin bağlantılı olduğu öne sürülen adliye ve bürokrasi dünyasındaki kişilerin isimleri, telefon dinlemeleri ve deliller, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı"na verildi. Çete ile işbirliği içindeki emniyet müdürleri ve amirlerin gözaltına alınacakları kaydedildi. Milliyet