Nazilli Polis Okulu"nun davetlisi olarak Aydın"a gelen Kosova heyeti bir hafta boyunca Aydın"ın çeşitli yerlerini gezecek. Bugün güne Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş"u ziyaret ederek başlayan heyet daha sonra Emniyet Müdürü"ne ve Aydın Polis Eğitim Merkezi Müdürlüğüne ziyaret edecek. Aydın"ın tarihi ve turistik yerlerini de gezecek olan heyetin önümüzdeki hafta Aydın"dan ayrılacağı bildirildi.
Vali Coş"u çeşitli hediyeler veren Kosova heyeti adına konuşan KPSCED Başkan Yardımcısı Dugagjıh Dinaj, Türkiye"nin ülkelerinin bağımsızlığını tanıyan ilk ülkelerden olduğunu belirterek, Türkiye"ye karşı çok özel ilgilerinin olduğunu söyledi. Türkiye"de olmaktan mutluluk duyduklarını dile getiren Dinaj, Aydın"da kendilerine gösterilen ilgiden dolayı da teşekkür etti.
Ziyarette konuşan Vali Hüseyin Avni Coş, Türk Polis Teşkilatını dünyanın en iyi polis teşkilatlarından bir olarak tanıtarak, bunun sebebini halkın polis teşkilatına duyduğu güvene bağladı. Türk Polis Teşkilatı"nın her gün başarılı çalışmalara imza attığını ifade eden Vali Coş, “Türk Polis Teşkilatı, bir çok ülkenin polis teşkilatıyla önemli ilişkiler içerisindedir. Giderek küçülen dünyada suça ve suçluya karşı ortak çalışma yürütülmesi gerekmektedir. Bu ziyareti bu kapsamda mütalaa ediyoruz. İnşallah bu ziyaret her iki ülke açısından hayırlı olur” şeklinde konuştu.
Ziyarette konuşmaların ardından Kosava heyeti Vali Hüseyin Avni Coş"a Kosava Bayrağı, Kosava Polis Teşkilatı amblemi ve çeşitli hediyeler verirken, Vali Hüseyin Avni Coş da konuklarına Aydın"ın simgesi olan Efe heykeli ve minyatür Apallon tapınağı hediye etti. iha