AYDINPOST HABER SERVİSİ/Filiz ÖZDEMİR-Toplantıya Köşk’te bulunan ve İl Özel İdaresi tarafından kamulaştırılması öngörülen yaklaşık 2 dönümlük arsa damga vurdu.
Plan Bütçe ve İl Özel İdare Komisyonunun Mülkiyeti Köşk Belediyesine ait imar planında “Hükümet Konağı ve Resmi Kurum alanı” olarak ayrılmış olan, Altı Eylül Mahallesi tapunun 2 pafta 3410 parselinde kayıtlı 1.991.46 metre karelik arsanın kamu hizmetinde kullanılmak üzere 400 bin TL’ye kadar satın alınmasını uygun gören raporu görüşüldü. Komisyon Başkanı Orhan Korkmaz’ın raporu okumaısnın ardından söz alan CHP’li bazı meclis üyeleri arsanın satın alınması için Köşk Belediye’sinin iki kez İl Özel İdaresine talepte bulunmasını hatırlattılar ve “ Köşk Belediyesi bütçesini doğru yönetemiyorsa, bunun bedelini İl Özel İdaresi’nin yüklenmesini doğru bulmuyoruz” diyerek arsanın alınmasına karşı çıktılar. Buna karşılık bazı AKP’li üyeler arsanın satın alınması durumunda Köşk Belediyesi’ne ait olup belediyenin borçları nedeniyle ipotekli bulunan ve üzerine okul yapılması planlanan arsaların İl Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsis edileceğini belirtterek arsanın satın alınmasını istediler.
Üyelerinden sonra söz alan Meclis Başkanı Hayri Güleç “Köşk’teki lise Anadolu Lisesi. İlçeye bağlı 24 köyün öğrencilerinin büyük çoğunluğu bu okula girecek akdar puan alamıyorlar ve veliler büyük masraflarla çocuklarını merkezdeki meslek liselerine göndermek zorunda kalıyorlar. Köşkteki okul yapılması düşünülen arsaların üzerinde ipotek olduğu için Milli Eğitim Müdürlüğü yatırım yapamıyor. Çocuklarımızın eğitimi için bu arsayı alalım” dedi.
Yapılan oylamada Nuri Canip, Kutuluş Geyik ve Erol Öz’ün red, Cavit Kaya’nın çekimser oylarına karşın rapor oy çokluğuyla kabul edildi.
Toplantıda ayrıca Denetleme Komisyonu üyeleri seçildi. Yapılan gizli oylamada Zekeriye Diner 30, Muharrem Akdam 31, Hayri Güleç 30, Hamit Özdemir 24, Ümit Özdemir ise 28 oy alarak İl Genel Meclisi Denetleme Komisyonuna seçildiler.

dsc_0019.20120107095631.jpg