CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 29 Ekim Resepsiyonu"na “katılmama” seçeneğine daha yakın. Bu eğilimin, türbanla ilgili geçen hafta yapılan görüşmede AK Parti"nin “üniversite dışındaki öğrenim kurumlarında ve kamuda türbanın serbest bırakılmaması” yönünde garanti vermemesi ve HSYK"nın yeni üyelerinin belirlenmesinde Hükümet"le Çankaya"nın rolünden kaynaklandığı belirtildi.

Benzer tavır

MYK"da “Resepsiyon” tartışmasını değerlendiren Kılıçdaroğlu ve kurmayları, “Grup kararı alınmasın; isteyen katılsın” seçeneğinde mutabakat sağladı. Kılıçdaroğlu ve kurmayları “HSYK sürecini de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, seçiminde gösterdiğimiz itirazı haklı çıkartıyor. Ak Parti"nin cumhurbaşkanı olmayı sürdürüyor. Türban konusunda da benzer tavrı görüyoruz” değerlendirmesi yaparak, “Bu noktada bizim için resepsiyona katılmak zorlaşıyor” değerlendirmesi yaptı. Kılıçdaroğlu başkanlığında dün toplanan MYK"nın gündemindeki en önemli madde ise Yargıtay"la süren “33. Olağan Kurultay yazışmaları” oldu. CHP Genel Sekreteri Önder Sav, MYK"ya “Yargıtay"dan gelen son yazı doğrultusunda kararımızı veririz. Arasında kurultayın toplanması da dahil tüm seçeneklere karşı hazırlıklıyız” dedi.

29 Ekim"de göreceğiz

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hakkı Suha Okay da, MYK toplantısı sonrasında “CHP, bu konuda Genel Merkez yönetimi veya grup yönetimi olarak bağlayıcı karar almayacak. İsteyen katılabilir” diye konuştu. Okay, Kılıçdaroğlu"nun kararıyla ilgili soruya, “29 Ekim günü göreceğiz” karşılığını verdi. Okay"ın, “CHP, önceki Genel Başkanımız dahil, resepsiyona katılmamanın Bayan Gül"ün türbanıyla ilgisi olmadığını, Cumhurbaşkanı"nın seçiliş yöntemi ve süreçteki görev anlayışıyla ilintili olduğunu, söylemiştir” sözleriyle de Deniz Baykal"a atıf yapması dikkat çekti.