Köşk Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç, hayırseverlerin destekleriyle süren inşaatın 2011 yılında tamamlanacağını açıkladı. 2011-2012 eğitim yılında yüksek okulun öğrenci kabul edeceğini kaydeden Kılınç, inşaat tamamlanana kadar yüksekokula bina tahsisi yapacaklarını belirtti.
Köşklü olan AK Parti Milletvekili Atilla Koç"un ve Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç"ın girişimleriyle başlayan Köşk Meslek Yüksekokulu inşaatı hayırseverlerin katkılarıyla üçüncü katına ulaştı. ADÜ İncir, Zeytin ve Sert Kabuklu Meyveler Meslek Yüksekokulu olacak olan okul inşaatıyla ilgili bilgi veren Köşk Beleidye Başkanı Kılınç, “Üniversite inşaatı için kurduğumuz vakfa yapılan yardımlarla bugüne kadar okulun inşaatında üçüncü kata çıktık. İnşallah inşaat 2011 yılında bitecek. Önümüzdeki eğitim yılında yüksekokulumuza öğrenci kayıtları başlayacak. Bunun için üniversiteye ilk etapta geçici bir bina tahsisi yapacağız. İlçemize yüksekokulun gelişi bizim için bir milat olacak” dedi.
Üniversite inşaatı için Köşk Belediyesi tarafından deve ve boğa güreşleri düzenlenip gelirleri meslek yüksekokuluna aktarılırken, hayır sever işadamı Hakkı Celal Keleşoğlu"nun 500 Bin TL yardımıyla hızla ilerliyor.
KOÇ SIK SIK İNŞAATI ZİYARET EDİYOR
İnşaatın tamamlanıp okulun faaliyete geçmesiyle ilçeye 2 bin 500"e yakın öğrenci geleceği tahmin edilirken, yüksekokul inşaatının başlamasında büyük emeği olan AK Parti Aydın Milletvekili Atilla Koç sık sık inşaat alanına ziyaret ediyor. İnşaat hakkında bilgiler alan Atilla Koç, inşaatın tamamlanıp okulun faaliyete geçmesi için yoğun uğraş veriyor. Doğup büyüdüğü memleketi Köşk ilçesine böyle önemli bir okul inşaatın yükselmesinden büyük mutluluk duyduğunu ve çok heyecanlı olduğunu söyledi. Politikaya 56 yaşında atıldığını, politik konuşmayı pek beceremediğini ifade eden Koç, “İyi bilinmelidir ki; ilim olmadan hiçbir şey olmaz. Maalesef biz Türkler kervan yolda düzülür mantığı ile önce binayı yaparız, ardından projeyi hazırlarız. Ama bugün önce projeyi hazırladık sonra inşaata başladık. İnşallah bu binada en kısa sürede öğrenciler okumaya başlayacak” diyerek Köşk"ün üniversite ile büyük bir ivma kazanacağını ifade etti.