Denizli Vali yardımcılığına tayini çıkan Köşk Kaymakamı İsmail Soykan tarafından yapılan sade açılışa Aydın İl Genel Meclisi Üyesi Cengiz Ülgen ve muhtarlar ve köylüler katıldı.
Hayat kaynağı suyun aynı zamanda medeniyetin de en önemli göstergesi ve gereksinimi olduğunu belirten Köşk Kaymakamı İsmail Soykan, görev yaptığı dönem içersinde köylülerin yol ve su sorunlarının çözümüne daha çok önem verdiğini belirtti.
Proje hakkında da bilgi veren Kaymakam Soykan, “Ovaköy, beyköy ve Çiftlik Köyü’nde başlayan su sıkıntısını çözmek için 2009 Yılı KÖYDES Projesi kapsamında 11 bin 92 TL bedelle sondaj çalışmaları yapıldı. 100 metre derinlikte içme suyu bulundu. 2010 yılında yine KÖYDES Projesi kapsamında da 76 bin 642 TL’ye 1 adet metal terfi binası, 684 metre terfi ve enerji nakil hattı işleri tamamlandı. 2011 yılında da aynı proje kapsamında 100 bin 300 TL bedelle 300 m3 gömme depo yapımı ve dalgıç motopomp grubunun montajı tamamlandı. Toplam 188 bin 34 TL’ye mal olan içme suyu tesisi sayesinde, Köşk İlçesinin Çiftlik Köyü, Ovaköy Köyü ve Beyköy Köyü muhtarlıklarının ortak kullanımında olan içme suyu tesisinden Ovaköy ve Beyköy Muhtarlıkları ayrılacak ve mevcut sistem Çiftlik Köyü Muhtarlığına bırakılacaktır. Vatandaşlarımıza hayırlı olsun” dedi.