Birçok belediyede 5-10 yıl süren alt yapı çalışmasını 15 ay gibi bir sürede tamamladıklarını belirten Köşk Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç, yolların kaplanmaması nedeniyle yaşanan toz sorunundan dolayı vatandaşlardan özür dileyerek bu sorunun çözümü için de çalıştıklarını belirtti. 

1958 yılında ilçe olan Köşk’ün yarım asırlık alt yapı sorununu çözüldüğünü ve şu anda üst yapı sorunlarının çözümü görevi devralan Büyükşehir Belediyesi’nden duyarlılık beklediklerini belirten ve kendisinin Meclis üyeleri ile bu yönde çalışma yaptıklarını ifade eden Köşk Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç, “Haklı olarak vatandaşımızın bu yaz sıcağında en büyük sıkıntısı altyapı çalışması nedeniyle açılıp henüz kaplanmayan yollarda oluşan toz duman. Biz, Nisan 2013’de ciddi bir risk alıp kanalizasyon çalışmasına başladık. 6 milyon 368 bin 751,50 TL’lik bir yatırımı 15 ay gibi kısa sürede tamamlayarak Köşk ilçesinin 56 yıllık sorununu çözdük. Kanalizasyon çalışması komşu belediyelerimiz olan Sultanhisar’da 6 yılda, Umurlu’da ise yaklaşık 13 yılda tamamlandı. Bu süre zarfında halkımıza verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz” dedi.

“BELEDİYEMİZ PAYINDAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE 30 HAZİRAN İTİBARİYLE 528 BİN TL PAY AKTARILDI”
Nisan 2014 itibari ile Büyükşehir statüsüne geçen Aydın’da Köşk Belediyesi olarak İller Bankası Hesabı’ndaki paydan Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne Nisan, Mayıs ve Haziran ayları itibari ile ASKİ Payı dahil 3 ayda yaklaşık 528 bin TL pay aktarıldığını ifade eden Köşk Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç, Köşk halkını rahatsız eden toz sorununun çözümü ile ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi ile de görüşme halinde olduklarını bu sorunun bir an önce çözülmesi için gerekeni yapacaklarını ifade etti.

Sosyal medyada bu konuyla ilgili düşüncelerinizi #aydınkonuşuyor etiketiyle paylaşın, yayınlayalım!  

facebook.png twitter.png