Tasarruf tedbirleri" denerek yıllardır tek bir çivinin dahi çakılmadığı, tadilat için herhangi bir yatırımın yapılmadığı Cumhurbaşkanlığı Köşk"ünde, bakımsızlıktan dolayı yangın çıktı.

KÖŞK"TE PANİK

star"ın edindiği bilgiye göre, 23 Aralık"ta Cumhurbaşkanlığı büyük resepsiyon salonunda gerçekleşen 2008 TÜBİTAK Ödülleri töreninden iki saat önce Köşk"te yangın çıktı. Resepsiyon mönüsünün son hazırlıklarının tamamlandığı mutfakta çıkan yangının, "Yıllardır bakımı yapılmamış bacanın, artık çekemez hale gelmesi" nedeniyle başladığı belirtildi. Bir anda mutfağı saran yangın, Köşk"ün itfaiyesi tarafından zorlukla söndürülürken, Köşk"te de büyük panik ve kriz yaşandı. Konukların gelmesinden yalnızca iki saat önce çıkan yangının dumanı, törenin düzenleneceği büyük resepsiyon salonunu da sarınca, programın aksama tehlikesi oluştu. Köşk personeli, bir yandan ödül töreni için hazırlıklarını sürdürürken, bir yandan da resepsiyon salonundaki dumanın giderilmesine yardımcı oldu.

TADİLAT ŞART

YETKİLİLER, yangının "bakımsızlıktan" kaynaklandığına ve 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer döneminde Köşk"e hiçbir yatırım yapılmadığına dikkat çekerek, "Köşk"te tadilat şart. Binanın donanımından tutun, mutfak eşyalarına kadar herşey son derece eski, hijyenik değil. Bu yangın zamanında müdahale ile söndürüldü ancak bu bakımsızlık nedeniyle ileride telafisi olmayacak kadar büyük tehlikeler oluşabilir" diye konuştu. ZEYNEP TUĞRUL

STAR