Bolu'da günlük yayınlanan Bolu Olay Gazetesi'nde köşe yazarlığı yapan 24 yaşındaki Çağlar Akay'ın, 7 Kasım 2008 tarihli `Hüseyin Üzmez Masumdur' başlıklı yazısı yayınlandı. Üzmez'in durumuna ilişkin yazıda, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Hayrünnisa Gül ile evliliği de ele alındı. Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği, Çağlar Akay hakkında `Cumhurbaşkanlığı makamına hakarette bulunmak' suçundan dava açtı.

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği, `Cumhurbaşkanlığı makamına hakarette bulunmak' suçlamasıyla Çağlar Akay hakkında dava açtı. 1- 4 yıl arasında hapis istemiyle Bolu 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen ilk duruşmada mahkeme, Akay'a avukatını tayin etmesi ve savunmasını hazırlaması için davayı 2 Kasım 2009'a erteledi.

Çağlar Akay, duruşmadan sonra Cumhurbaşkanı Gül'e hakarette bulunmadığını savunarak "Cumhurbaşkanı dahil olmak üzere hiçbir kişiye kimsenin hakaret etme hakkı yoktur. Ben de Cumhurbaşkanı'na hakarette bulunmadım. Davadaki usul eksiklikleri giderilene kadar susma hakkımı kullandım. Eksiklikler giderilince savunmamı yapacağım. Kesinlikle hakaret içeren bir yazı yazmadığımı düşünüyorum" dedi.