MHP Aydın İl Başkanı Fevzi Köse, fıstıkçamı üreten köylülerin mülkiyet sorunu yaşadığını belirterek, "Köylümüzü mağdur eden bu durumun derhal çözülmesi gerekiyor" dedi.

Fıstıkçamı üretimiyle geçimini sağlayan Aydınlı üreticilerin yaşadığı sorunların bir an önce çözülmesi gerektiğini savunan MHP İl Başkanı Köse, "Ülkemizde fıstıkçamı ormanları, doğal yayılış alanı olarak Bergama -Kozak yöresi, Koçarlı Mazon bölgesinde ve Mazon bölgesine komşu Milas ve Yatağan'ın köylerinde bulunmaktadır. Fıstıkçamı ormanları köylümüz için önemli bir geçim kaynağı olup yüzyıllardan beri köylümüz bu ormanlara sahip çıkmakta ve buralardan çam fıstığı üretmektedirler. Bergama Kozak yöresindeki orman köyleri fıstıkçamı ormanlarının tapularını 1950'li yıllarda almışlar. Fakat aynı durumda olan Mazon bölgesi köylerimizin mülkiyet problemi maalesef bugüne kadar çözümlememiştir" dedi.

"MÜLKİYET SORUNU VERİMİ AZALTTI"

Koçarlılı üreticinin mülkiyet sorunu ile mücadele ettiğine işaret eden Köse, "Mazon bölgesi orman köylerimizin mülkiyet sorunu ivedikle çözülmelidir. Bu sorun giderilmediği için fıstıkçamı ormanları yaşlanmakta, bu ormanlara gerekli bakım yeterli olarak yapılamamakta ve fıstıkçamı verimi düşmektedir. Bunun sonucunda orman köylüsü önemli oranda gelir kaybına uğramaktadır. Orman köylülerimize sahip çıkılarak mülkiyet problemleri mutlaka çözülmelidir" şeklinde konuştu. 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png