Olay, Yurt Mahallesi, Fatih Polis Merkezi'nin arkasında bulunan 71461 sokak, Kaktüs Apartmanı önünde, saat 22.30 sıralarında meydana geldi. Telefonla taciz ettiği eski sevgilisinin evinin önüne gelen Eyüp A., konuşma bahanesiyle 30 yaşındaki Halime Ceviz'i dışarıya çağırdı. Eyüp A.'nın tehditlerinden bıkan genç kadın, apartmandan indiğinde bıçaklı saldırıya uğradı.
 
Eyüp A., eski sevgilisini kalbinden ve karın boşluğundan bıçakladı. Kanlar içinde kalan Halime Ceviz olduğu yere yığılırken, mahalle sakinleri polise ve sağlık görevlilerine haber verdi. Bu sırada aynı sokakta ki Düzenli Apartmanı'na giden Eyüp A., burada eski sevgilisinin tanıdığı olan Altan İ. (39) ve Tayfun İ. (39) isimli şahısları da çeşitli yerlerinden bıçakladı.
 
112 Hızır Acil Servis ekipleri, Halime Ceviz ve Altan İ.'yi Numune, Tayfun İ.'yi ise Ç.Ü. Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne götürdü. Halime Ceviz, yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kızının öldüğünü hastene kapısında öğrenen 48 yaşında ki anne Şaha Ceviz, gözyaşlarına boğuldu. Acılı anne, "Senelerdir kızımın peşini bırakmadı. Daha önce kızımı ve beni dövmüştü. 3 ay hapiste yattı. Çıktıktan sonra tehdit etmeye devam ediyordu. Kızım 3 defa savcılığa başvurdu ve koruma talep etti. Çıktıktan 1 ay sonra yavrumu öldürdü" dedi.
 
Genç kadının cenazesi otopsi için Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırılırken, diğer yaralıların hayati tehlikeyi atlattığı öğrenildi. Olayla ilgili soruşturmayı sürdüren polis, iki yaralının konuyla ilgisini ve detayları araştırmaya devam ediyor.