Bacaklarında kırıklar ve derin kesikler oluşan Baloğlu, yaşadığı talihsiz olayı, ''Mesleğim gereği silahlı çatışmaya da girdim ama şehirde yaşamanın bu kadar pamuk ipliğine bağlı olduğunu bilmiyordum'' sözleriyle değerlendirdi.

Görünmez kaza, Emniyet Müdürü Baloğlu'nun, kısmi felç geçiren annesinin tedavisini başlatmak üzere Gazi Hastanesi'ne gittiği geçen hafta salı günü yaşandı. Baloğlu, annesini hastaneye yatırmak için işlemleri başlatmak üzere doktorla randevulaştığı saatten erken gelince, hastane yakınlarındaki bir kafeye gitti. Kafenin bahçesinde oturan Baloğlu, çayını içtiği sırada, binanın 5. katındaki dış cepheden 4 adet mermer kalıp koparak üzerine düştü. Yaralanan Baloğlu, Gazi Hastanesi acil servisine kaldırılarak tedavi altına alındı. Burada iki bacağında kırıklar ve derin kesikler olduğu tespit edilen Baloğlu'nun bacakları alçıya alınarak iki gün yoğun bakımda müşahede altında tutuldu.

Olayla ilgili soruları yanıtlayan Zekai Baloğlu, binanın giriş katındaki kafede çay içerken, üzerinde cam bulunan bambu masaya mermer kalıpların düştüğünü, bu sırada bacaklarının kırıldığını ve derin kesikler oluştuğunu anlattı. Sağ bacağından kanın fışkırırcasına aktığını, bacağından et parçalarının koptuğunu anlatırken olayı adeta yeniden yaşayan Baloğlu, bu sırada bayılmadığını, sağ bacağındaki kan akışını yavaşlatmak için bir vatandaşın, bacağını bağladığını, ambulansın 15 dakikada ancak geldiğini ifade etti.

Tedavisine evinde devam edilen Baloğlu, ''Her iki ayağımın alçıda uzun süre kalacağı söylendi. Sağ bacağımdan kopan etlerin yerine gerekirse vücudumdan nakil yapılacak. Kas ve sinirlerle ilgili durumun ne olacağı henüz belli değil. Buna da şükrediyorum'' diye konuştu.

Polis Akademisinden 1980'de mezun olduktan sonra çeşitli görevlerde bulunan ve merhum Başbakan Bülent Ecevit ile eski Başbakan Mesut Yılmaz'ın koruma müdürlüğünü yapan 1. Sınıf Emniyet Müdürü Zekai Baloğlu, halen Teftiş Kurulu Başkanlığında polis başmüfettişi olarak görevini sürdürüyor.

Görevi gereği, terör ve kaçakçılık örgüt mensuplarıyla Gaziantep'te silahlı çatışmaya girdiğini anlatan Baloğlu, ''Ölüm bana hiç bu kadar yakın olmamıştı. Bu olay, şehirlerde yaşamın pamuk ipliğine bağlı olduğunu gösterdi'' dedi.

Kazanın ardından ilk olarak ''ölseydim eşim ne yapacaktı'' diye düşündüğünü anlatan Baloğlu, kazanın ardından ayaklarında his kaybı oluştuğunu ve İstanbul'da meydana gelen benzer olay aklına geldiği için de çok büyük korku yaşadığını ifade etti.

Olayın ardından karakol ekipleri ve Olay Yeri İnceleme ekiplerince gerekli incelemenin başlatıldığını ve durumun yargıya intikal ettirildiğini anlatan Baloğlu, sorumluların ceza alması kadar benzer olayların yaşanmaması için tedbir alınmasının da önemine işaret etti.

Polis Başmüfettişi Baloğlu, şunları kaydetti:

''Bana olan olmuş. Ben şu an bu mağduriyeti yaşıyorum. Ben de normal bir vatandaş olarak yasal çerçevede yetkililerin uyarılması için elimden gelen tahkikatı yaptıracağım. Özellikle büyük şehirlerde çevre düzenlemesi adı altındaki değişikliklerin, mutlak suretle yetkililerin onayı alındıktan sonra yapılmasının doğru olacağına inanıyorum. Buna uymayanların da ilgili birimler tarafından iyi denetlenmesi lazım.''

Baloğlu, geçirdiği kazanın ardından olayın meydana geldiği apartman yöneticisinin hastaneye ziyarete geldiğini, yerel yönetimden yetkililerin de arayarak ''geçmiş olsun'' dileklerini ilettiklerini söyledi./akşam