SAKARYA'nın Ferizli İlçe Belediyesi eski Belediye Başkanı SP'li Hüseyin Kaşkaş'ın silahlı yakın koruması olarak çalışan Hakan Kayakoparan, 29 Mart seçimleri ardından göreve gelen yeni Belediye Başkan AKP'li Ahmet Soğuk tarafından temizlik işçisi olarak görevlendirildi.


Ferizli'de 2004'te AKP üyesi olarak girdiği seçimlerde Ferizli Belediye Başkanı seçilen Hüseyin Kaşkaş, yerel seçimler öncesinde SP'ye geçti. Geçen ay aday olan Kaşkaş, başkan seçilemezken, Belediye Başkanlığını AKP adayı Ahmet Soğuk kazandı. Silah ruhsatı alan 34 yaşındaki Hakan Kayakoparan, geride kalan 3 yıl eski belediye başkanı Kaşkaş'ın silahlı yakın koruması ve makam şoförü olarak görev yaptı. Kayakoparan, Belediye Başkanlığı'na AKP'li Ahmet Soğuk'un göreve başlaması ardından temizlik işleri kadrosunda görevlendirildi.

Sabah erken saatlerde Felizli sokaklarına çıkarak süpürge sallamaya başlayan Kayakoparan, başkan Soğuk'un kararına saygı duyduğunu belirterek, “Yeni başkanımız bunu takdir gördü. Orada yaptığımız da işti, bu da iş. Öbür tarafta devletin verdiği silahla korumalık yapıyordum, şimdi ise ekmeğimi kazanmak için süpürge sallıyorum” diye konuştu.