Konuyu TBMM"ye getiren, CHP Yalova milletvekili Muharrem İnce, bugün Meclis ve Cumhurbaşkanlığı bütçesi ile ilgili partisi adına kürsüye çıkarak “Başkomutanın koruması askerlik yapmadı. Böyle şey olur mu?"" diye sordu…

'SÖYLEMEYE DİLİM VARMIYOR'
İnce konuşmasında önce TBMM Genel Sekreteri Ali Osman Koca"nın durumunu dile getirdi. Koca"nın geçmişte bir suçtan dolayı yargılanıp 10 ay hapis cezasına çarptırıldığını belirterek “ Bu ceza paraya çevrilmiştir. Ancak ben Genel Sekreterin hangi suçtan ceza aldığını bu kürsüden söyleyemiyorum. Dilim varmıyor"" dedi. TBMM Genel Sekreteri Koca, Turizm Bakanlığında Genel Müdür olduğu dönemde, İstanbul"da polis tarafından “Fuhuş yapıldığı"" gerekçesiyle kapatılan bir otele, turistik belge verip açtırdığı iddiasıyla yargılanmış ve görevi kötüye kullanmaktan mahkum olmuştu.



TBMM"de yöneticilik yapanlar ile kabine üyelerinin, eş, dost ve akrabalarını TBMM kadrolarına aldıklarını da belirten İnce “ Bülent Arınç yeğenini, İsmail Alptekin oğlunu, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin de gelinini Meclis"te işe yerleştirdi"" dedi.

KORUMA MÜDÜRÜ
İnce daha sonra Cumhurbaşkanlığı koruma müdürü Osman Çangal"ın durumunu gündeme getirerek şunları söyledi: “Cumhurbaşkanı Başkomutandır. Yanı Türk Silahlı Kuvvetlerinin Başkomutanıdır. Ancak kendisinin, Cumhurbaşkanlığı Koruma Müdürü olarak atadığı kişi askerlik yapmamıştır. Böyle şey olur mu? Koruma müdürü, rütbesi tutmadığı ve emniyet amiri olduğu için vekaleten bu görevde bulunuyor. Ben bu konuyu bilerek söylüyorum. Başkomutanın koruma müdürü neden askere gitmemiştir? "" Emniyet Amiri Osman Çangal, Abdullah Gül"ün Dışişleri Bakanı olduğu dönemde göreve gelmiş ve Gül Cumhurbaşkanı olunca da Cumhurbaşkanlığı Koruma Müdür vekilliğine atanmıştı.