Pusuya düşürülüp Kalaşnikoflarla taranan otomobildeki 4 kişi, yaşamını yitirdi.
Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde korucu terörü... Geçiçi köy korucusu iki aile arasındaki boşanma davasında kan döküldü. İki geçiçi köy korucusunun pusuya düşürüp taradığı otomobilde bulunan aynı aileden 4 kişi yaşamını yitirdi.

OTOMOBİLİ TARADILAR

Edinilen bilgiye göre, Ergani ilçesinin Azıkla köyünde geçici köy korucusu olarak görev yapan Necmettin Aras'ın kullandığı 21 EU 070 plakalı otomobil ilçe merkezi çıkışında Güldoğan Petrol önünden geçerken, Yolbulan köyünde geçici köy korucusu olarak görev yapan İsmail A. ile Abbas A. tarafından pusuya düşürüldü. Baba ve oğul, üzerlerine devlet tarafından zimmetlenmiş uzun namlulu silahlarla otomobili taradı. Korkunç pusuda, Necmettin Aras, Süleyman Aras, Şevki Aras ve Zeynep Aras yaşamını yitirdi.

Saldırgan baba- oğul daha sonra Ergani İlçe Jandarma Komutanlığı'na giderek silahlarıyla birlikte teslim oldu.

BOŞANMAK İSTEMİŞ

Ergani'de 4 kişinin öldürülmesi neden olan saldırının iki aile arasında bir boşanma davası yüzünden meydana geldiği ileri sürüldü. İddiaya göre, Necmettin Aras, diğer aileden bir yıl önce evlendiği kızla geçinemediği gerekçesiyle boşanmak isteyince ikisi de korucu olan aileler arasında gerginlik başladı. İsmail A., Aras ailesine kızlarını boşayamayacaklarını belirterek tehditler savurdu. Bu uyarı üzerine iki aile fertleri arasında 3 ay önce bıçak, taş ve sopaların da kullandığı kavga çıktı. Dün gerçekleştirilen katliamın bu kavganın uzantısı olduğu ileri sürüldü.

Takviye kuvvet yollandı

Silahlı saldırıda yaşamını yitiren 4 kişinin cenazeleri, otopsileri yapılmak üzere Ergani Devlet Hastanesi'ne kal- dırıldı. Olayın ardından Diyarbakır'dan Ergani'ye takviye ekipler gönderilerek geniş çaplı güvenlik önlemleri alındı./yeni şafak