Bağcılar'da bir matbaaya baskın düzenleyen polis binlerce korsan kitap ele geçirirken, sekiz kişiyi gözaltına aldı. Korsan yayınların satışının önüne geçmek için çalışmalarını sürdüren İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü bünyesindeki Fikri Haklar Büro Amirliği ekipleri, Bağcılar Göztepe'de bir matbaanın korsan yayınları bastığını ve buradan alıcılara ulaştırdığının bilgisini alır almaz harekete geçti.

Önceki gün geç saatlerde matbaaya baskın düzenlendi. Yasal kitapların basıldığı bir matbaa olarak görünen iş yerinde korsan kitap basıldığı ve 50 işçinin çalıştırıldığı anlaşıldı. İş yerinde inceleme yapan polis, bir çok tanınmış yazarın çok satılan kitaplarının korsan baskılarını ele geçirdi.

GÜNDE 100 BİN KİTAP
Polisin yaptığı çalışmalarda 2 bin metrekare alan üzerine kurulu iş yerinde günde 100 bin kitap basılabildiği belirlendi. İş yerinin 2006'dan bu yana faaliyette olduğu ve şu anki sahibinin 2008 yılında matbaayı işletmeye başladığı belirlendi.

Kriz nedeniyle iş yerinin eski sahibinden aylık 7 bin lira kira karşılığında matbaayı devralan Oktay A.'nın polise verdiği ifadesinde, biri üniversitede diğeri de lisede okuyan iki çocuğu nedeniyle korsan işine girdiğini söylediği kaydedildi. Oktay A.'nın matbaayı devraldıktan sonra bir süre orijinal baskı yaptığını ancak işlerin iyi gitmemesi nedeniyle korsan baskılara yöneldiğini söylediği belirtildi.

Ele geçirilen korsan kitaplar arasında en çok Elif Şafak'ın Aşk isimli kitabının bulunduğu dikkat çekti. Orhan Pamuk, Ahmet Maranki gibi yazarların da korsan kitaplarının aralarında bulunduğu yerli yabancı binlerce korsan kitaba el koyan polis iş yeri sahibi Oktay A. ile birlikte yedi kişiyi gözaltına aldı./sabah