İnternet üzerinden yasa dışı dosya paylaşımı nedeniyle gelir kaybına uğrayanlar bu konuda her gün yeni bir yöntem deniyorlar. İngiltere'de bu sorundan muzdarip olan ünlüler ise son çare olarak reklamlara başvurmaya karar verdiler. Aralarında İngiltere'de çok ünlü olan pek çok yıldızın da bulunduğu bir grup korsan dosya paylaşımı yapanların bu konudaki yaklaşımlarını eğitici reklamlarla değiştirmeyi deneyecekler.

Kampanyanın en ateşli savucularından biri de ünlü İngiliz yıldız Nick Moran. Moran, kampanya ile ilgili olarak; "Her sinema bileti, her DVD alışınızda veya yasal bir şekilde ücretini ödeyerek internetten dosya indirdiğinizde İngiliz eğlence endüstrisine katkıda bulunuyorsunuz".

Bu kampanyanın ortaya çıkmasına neden olan sebeplerden biri de İngiltere'de yakın zamanda yapılan bir araştırma. Bu araştırmaya göre 18 ve 30 yaş arasındaki İngilizlerin sadece %39'u internet üzerinden indirilen dosyalar için bir ücret ödemek zorunda olduklarını savunuyor. Bakalım bu reklamlar geri kalan %61'in fikrini değiştirebilecek mi...HÜRRİYET