Akasya Durağı dizisinin oyuncularının da destek verdiği miting, bayram havasında geçti. Taksicilerin aileleriyle birlikte sesini duyurmaya çalıştığı mitingden 'Ekmeğimizi çalma' sesleri yükseldi.

İSTANBUL'da çalışan taksiciler, Çağlayan'da düzenledikleri 'Korsan Taksiye Hayır' mitinginde buluştu. Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi önderliğinde dün Çağlayan Meydanı'nda “Korsan Taksiye Hayır” mitingi düzenlendi. Taksicilerin eşleri ve çocuklarıyla birlikte katıldığı mitinge, Türkiye Değişim Hareketi lideri ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen ile taksicilerin hayatını anlatan “Akasya Durağı” dizisinin başrol oyuncuları Zeki Alaysa, Onur Şan ve Ayça İnci de hazır bulunarak destek verdi. Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı, Türk bayrakları ve pankart ve dövizlerin taşındığı miting alanında, “Hükümet korsanı bize teslim et”, “Delikanlı korsan neredesin, ticari burada korsan nerde, Binmeyin korsana, binerseniz çocuklarımız aç kalacak” sloganları yankılandı.
ADEN'DE ARAMAYIN KORSANLAR BURADA

Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi Başkanı Fahrettin Can yaptığı konuşmada, düzenledikleri mitingle bu hassas konuya küçük bir kıvılcım yaktıklarını, ancak bunun devamının geleceğini söyledi. “Korsan aramak için Aden Körfezi'ne gitmeye gerek yok, korsanlar burada” diyen Can, ekmeklerini kazanmak için alın teri döken çok sayıda taksicinin gasp edilerek öldürüldüğüne dikkat çekerek, “Korsan taksicilik yapanlar, namussuzdur, şerefsizdir, haysiyetsizdir. Allah meslektaşlarımızı kazadan beladan korusun, korsancılara kaza versin” diye konuştu. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkan Vekili Mustafa Silahyürek ise taksicilerin çocukların ekmeklerinden çaldığını vurguladı. Yaklaşık 2 saat süren miting olaysız şekilde son buldu.


Siz buradan biz ekrandan dur diyelim

Taksicilere destek için mitinge katılan Zeki Alasya, “Korsan taksiye hayır. Helal kazancınıza ilk önce siz sahip çıkacaksınız, sonra biz destek vereceğiz. Sizler korsanı burada, biz de ekranda protesto edi-yoruz” diye konuştu./yeni şafak