Balyoz Darbe Planına adı karışan ve savcıya ifade verdikten sonra serbest bırakılan Tümamiral Ertuğrul, Aden körfezinde Somalili korsanlarla mücadele ediyordu.

Balyoz Darbe Planına adı karışan ve savcıya ifade verdikten sonra serbest bırakılan Tümamiral Sinan Ertuğrul’un kısa süre öncesine kadar, Aden körfezinde Somalili korsanlarla mücadele görevini sürdürdüğü öğrenildi.

Halen Deniz Kuvvetleri Komutanlığı MEBS Başkanlığı görevini yürüten Tümamiral Ahmet Sinan Ertuğrul’a, ‘’Somali’deki korsanları takip’’ görevi verildi ve 2010 yılı sonuna kadar Aden Körfezi’nde, korsanlara karşı mücadele eden Birleşik Görev Gücü Komutanlığı yaptı.

Tümamiral Ertuğrul, Somali’de bulunan Gökçeada firkateyninde görev yaptı. ABD, İngiltere, Pakistan, Türkiye gibi, NATO ve Avrupa Birliği`ne bağlı 25 ülkeden deniz kuvvetleri mensuplarının yer aldığı Birleşik Görev Kuvvetinin sancak gemisi de Gökçeada olmuştu.

Ertuğrul hakkında, Balyoz Darbe Planı iddiaları nedeniyle soruşturma açılmıştı. Ertuğrul’un adı, Suga harekât planının eklerinde geçmişti. Ertuğrul daha önce de savcılara ifade vermiş ve hakkında takipsizlik kararı verilmişti. Ertuğrul’un ifadesine Gölcük’te bulunan belgelerin ardından yeniden başvuruldu.